33-åringen tilbydd til det greske storlaget Olympiakos.
Grunnet skader og dårlige prestasjoner for Barcelona den siste sesongen, så er ikke Mathieu i fremtidsplanene til Ernesto Valverde. Barcelona ønsker å kvitte seg med franskmannen og skal ifølge Sport.es forhørt seg med Valverde sin tidligere arbeidsgiver Olympiakos om de ønsker Mathieu. En ny retning i karrieren til Mathieu kan være det han trenger, og det kan være det Olympiakos trenger.
Det skal også være flere lag som er interessert i Mathieu sine tjenester. Lagene skal være det franske laget Marseille og Sporting Lisboa. Etter Mathieu skal Arda Turan være nestemann på listen over salg av spillere.

Det greske storlaget Olympiakos

Det greske storlaget ble stiftet 1925, og spiller sine hjemmekamper på Georgios Karaiskakis Stadion som ligger i Pireus. Kapasiteten på Olympiakos sin hjemmebaner er 33.334 mennesker. Byen Pireus er en havneby som ligger sør for den greske hovedstaden, Athen.
Til slutt kan vi ta med at Ernesto Valverde var trener i Olympiakos over to perioder. Den første perioden 2008–2009, før han dro videre til Villarreal. Året etter kom Ernesto Valverde tilbake, og ble værende i Olympiakos over to år. Etter det gikk ferden videre til Valencia, Athletic Bilbao, og nå Barcelona.