Pep Guardiola snakket nylig til pressen om klubben i hans hjerte, dens trenerbytte, samt hovedrivalens nylige suksess
Tidligere spiller og trener for Barcelona, Pep Guardiola, stilte nylig opp til en golfturnering arrangert av Cruyff Foundation og Montanyá golfklubb. Pep ble stilt spørsmål rundt en rekke forskjellige tema, blant annet Real Madrid sin gode sesong, og trenerkiftet i Barca.
Guardiola la ikke skjul på at Madrid har hatt en god sesong, og at de fortjent vant Champions League. Likevel advarte han hovedstadsklubben, og pekte på hvor farlig konkurrent Barca er.

— Jeg ønsker å gratulere Madrid fordi er de rettferdige vinnerne, men de kan ikke føle seg trygge, for Barca kommer alltid tilbake.

Zidane har høstet mye ros de siste dagene, slik Guardiola gjorde da han tok Barca til nye høyder. Begge to har tatt over klubbene de ble historiske i som spillere, i ung alder, og hatt en enorm suksess. På spøsmål om det var flere likheter mellom de to åpnet Guardiola med en spøk, før han ble mer seriøs.

— Jeg og Zidane likner veldig mye på hverandre… på håret. Han er en stor trener, og som spiller var han på et helt annet nivå. Det gjør meg glad for han har gjort en strålende jobb.

Har tro på Valverde

I tillegg til å advare Madrid mot Barcelona, fikk Pep spørsmål om Barcelonas trenerskifte. I likhet med Guardiola tok Luis Enrique over b-laget til Barcelona som sin første jobb. Enrique var dog innom Roma og Celta Vigo, før han, som Guardiola, ledet Barcelona til en spansk trippel — som eneste to trenere i spansk fotballhistorie. Pep kunne ikke skjule sin begeistring for Enriques versjon av Barca.

— Han spilte med en veldig lik stil (som Guardiola selv), og det var et nesten uslåelig lag.

Ernesto Valverde, mannen som nå tar over for Lucho, spilte sammen med Guardiola under Johan Cruyff, og Txingurri var med på starten på det som etterhvert ble kjent som Dream Team. Guardiola tror hans gode venn er klar for utfordringen det er å ta over Barca.

— Jeg er så heldig at Ernesto er en veldig god venn av meg, og jeg er sikker på at han vil gjøre det veldig godt. Han er en veldig nær person, og en stor trener. Jeg kommer ikke til å gi han noen råd.

Det stilles store krav til Barcelona-trenere, og man må helst ha hatt en fortid i klubben, samt vise til gode resultater som trener for å bli vurdert. Selv om Valverde ikke har trent de største av klubber påpekte Guardiola at han fremdeles har hatt stor suksess med klubbene han har vært i.

— Jeg tror han har demonstrert hvorfor valget falt på han, i Hellas (serie- og cupmester, Olympiakos, red.anm.), og andre vanskelige situasjoner som Valencia. Også med Athletic Bilbao. Han har stor kunnskap og er en ekstraordinær person.

Spurt om hva Valverde og Barcelona må gjøre for å ta tilbake tronen i fotball-Europa påpekte Guardiola at det kun er små detaljer for at alt skal klaffe.

— Når man vinner cupen og kjemper om serien til siste runde er det kun små ting man må gjøre. Barca er det mest konkurransedyktige laget de siste 15 årene. Konkurransedyktighet betyr å vinne hver helg. I La Liga er det ingen som har vært like suksessfulle. I Europa trenger man kun en dårlig kveld for å bli slått ut. Men det er ingen som har vært så konkurransedyktige som Barca. Fordi Champion League er så kort holder det å spille åtte gode kamper. I La Liga må man være der hver dag, hver eneste dag. Derfor er det ingen lag som har vært bedre, og de kommer til å være det.

Med litt flaks får Guardiola rett. For Barca var kun en hjemmeseier mot Deportivo unna, samt marginene med seg i returoppgjøret mot Juventus. Dersom Guardiola får rett kan Valverdes friske pust utgjøre forskjellen.