Deulofeu antyder at hans egen fremtid ikke blir bestemt før etter landslagsoppholdet, som ender søndag — 18 dager før utkjøpsklausulens utløp.
Som nevnt tidligere i dag anser Barca det som ønskelig å hente Deulofeu tilbake. På en pressekonferanse før Spanias kamper mot Colombia (onsdag) og Makedonia (søndag) snakket Deulofeu om sin egen fremtid. Der antydet han at han kommer til å flytte på seg, men at ingenting blir avklart før etter landslagssamlingen.

— Kanskje har jeg tidligere tenkt for mye på fremtiden. Nå lever jeg fint i øyeblikket, både fotballmessig og på det personlige. Jeg forholder meg rolig, og jeg må for øyeblikket tenke på landslaget. Det er en ære å være her med lagkamerater med slik kvalitet. Fremtiden min får vi se senere. Alt kommer til å ordne seg på en god måte, det er jeg sikker på.

Landslaget er nevnt som en viktig faktor for Deulofeu når han skal bestemme seg for fremtiden — om han ikke allerede har gjort det. Spesielt VM i Russland om ett år er et stort mål for alle fotballspillere, og Spania er et av flere lag med en ekstrem kamp om plassene. Derfor er det forståelig at Deulofeu fokuserer på å imponere Lopetegui, skjønt vingen lettet litt på sløret om sommeren.

— Det kommer til å bli en sommer med bevegelser for meg, men akkurat nå er vi her med landslaget, og det er ikke riktig å snakke om fremtiden. Som profesjonelle må vi fokusere på det som skjer nå, og det blir feil om vi tenker for langt frem i tid. Vi tenker på Colombia og vi tenker på tre poeng mot Makedonia. Fremtiden min får vi se senere. Jeg er rolig, jeg er her med landslaget, og min intensjon er å hjelpe a-laget og U21.

Oppvokst i Catalonia, og med ni år i akademiet er Deulofeu en skikkelig Barcelona-gutt. Han ble derfor spurt hva han syns om Real Madrids sesong, som endte med seier i både La Liga og Champions League.

— Det er bare å gratulere de, de er et stort lag. Vi har lagkamerater her (fra Real Madrid), og vi gratulerer de med et godt år.

Så gjenstår det å se om Deulofeu slutter seg til Barcelona, i forsøk på å ta tilbake La Liga og Champions League. Det tyder ikke på at vi får svaret før 12. juni — 18 dager før Barcelonas tilbakekjøpsklausul på 12 millioner euro går ut.