Ifølge Sport.es skal Valverde ha Pol Lirola som et alternativ på høyrebacken.
Den unge spanjolen, Pol Lirola, som er på lån til Sassuolo fra Juventus skal ha imponert Valverde. 15. september 2016 vant Sassuolo 3-0 over Valverde og Athletic Bilbao i Europa League. Det var da Valverde skal ha blitt mektig imponert over den unge katalaneren på høyrebacken til italienerne. Lirola scoret også mål i den kampen, og imponerte så mye at han ble tatt inn på ukens lag i Europa League.
Ernesto Valverde og Robert Fernandez jobber allerede med å forbedre stallen for neste sesong. Hector Bellerin er fortsatt førstevalget til Valverde, selv om han har Lirola i bakhodet. Lirola har spilt 29 kamper denne sesongen, og levert fire assister samtidig ett mål.
Sassuolo sin trener Di Francesco har brukt katalaneren på høyreback, selv om han også kan spille sentralt på midten.
Lirola, som er 19 år ble kalt opp til Spania U21 foran U21-EM. Juventus kjøpte Lirola fra Espanyol for 600.000 euro, og han har en kontrakt med tapende Champions League-finalistene til 2021.
Juventus skal kun være villig til å selge Lirola for 10 millioner euro. Men samtidig ønsker de han også som en erstatter for Dani Alves. Derfor skal de kun ønske å låne Lirola ut. Det er noe Valverde ikke ønsker.
Lirola skal også ha Dani Alves som forbilde, og lærer mye av han.

En ukjent katalaner

Pol Lirola er født og oppvokst i Catalonia. Han startet sin karriere for Espanyol-B, før han ble sendt på lån til Juventus sitt akademi. Senere ble han kjøpt opp av Juventus, og sendt på lån til Sassuolo for to år. Lirola skal selv sagt at han dro til Juventus fordi han elsker italiensk fotball.
Etter at Lirola ankom Sassuolo fikk han sin debut i Europa League play-off mot Red Star Belgrade, hvor han også noterte seg for en assist til Berardi. Det hjalp Sassuolo til deres første Europa League gjennom tidene. Lirola scoret også deres første mål gjennom tidene i nevnte 3-0 seieren over Valverde og Athletic Bilbao.