Ernesto Valverde følger nå en tradisjon i Barcelona. Går ifra å beskytte drakten til et nytt kapittel som trener.
Som 28 andre har Ernesto Valverde startet et andre kapittel som trener. Både legender og relativt ukjente spillere for noen, har gjort det samme før Valverde. De siste trenerne som har gjort det er Pep Guardiola, Luis Enrique, Roura og vår aller kjæreste, Tito Vilanova. Til sammen har de hentet inn 24 av 36 mulige titler.
Engelskmannen Jack Greenwell i 1913, var den første som først var spiller, så trener. Men han var faktisk spillende trener i en tid også.
Med engelskmannen i trenerstolen til 1923 vant Barcelona Catalunya Championship seks ganger, tre Copas og en Copa del los Pirineos. Han returnerte til trenebenken mellom 1931 til 1933.

Profiler

Ungarske Plattko, var den første store spilleren som tok ansvaret på trenerbenken etter en karriere som spiller i Barcelona. Han tok ansvaret i 1926, etter at Barcelona kom tilbake etter en sanksjon mot klubben. Legenden Samitier vant både ligaen som trener og spiller.
Kubala, Cesar og Cruyff var noen andre som gjorde det samme. Men med forskjellige resultater. Kubala tok over for Miro i 1961, men ble allerede sparket i 1962 etter dårlige resultater. Cesar klarte heller ikke å levere varene etter Kubala. Etter 5-1 tap mot Levante i 1964 var ferden over for Cesar. Men så har du en av våre aller største, Cruyff. Han hentet hjem fire ligatitler, og ledet «The Dreamteam» til gull i Europacupen i 1992.

Valverde neste

Valverde spilte i Barcelona fra 1988-1990. Han har størst suksess som trener for Olympiakos. I Hellas vant Valverde ligaen med Olympiakos tre ganger, og tok hjem cuptittelen to ganger.
I Bilbao endte Valverde en 31 år lang rekke med sesonger uten noen titler, når de slo Barcelona 5-1 over to kamper i den spanske supercupen. Det skjedde i 2015.
Valverde strålte aldri på banen for Barcelona. Det samme kan man si om Tito Vilanova, men han vant La Liga med hele 100 poeng.
Vil Valverde lykkes som trener?