Med Valverdes nye jobb, kommer en ny utfordring: Lede verdens beste spiller.
Ernesto Valverde, Barcelonas nye hovedtrener, er kjent med å legge kampplaner rundt Messi — som motstander. Nå får mannen som går med kallenavnet «Txingurri» utfordring, når han nå skal lede den beste spilleren i verden, og få maksimalt ut av han. Da han var trener i Athletic Bilbao fikk han opptil flere Copa del Rey-finaler regelrett ødelagt av Messi, og la ikke skjul på at han gjerne skulle hatt Messi i klubben. Men Messi er jo ikke baskisk… eller?

— Jeg ønsker å ha de beste spillerne her i Athletic. Følg med nå, så finner de ut at Messi er fra Arrigorriaga, også kan vi hente han.

Arrigorriaga er et sted i Baskerland, og utsagnet var åpenbart en fleip fra Valverde sin side, noe han er kjent for. Men det viste tydelig hvilken beundring han har for Messi, for han fulgte opp fleipen med å påpeke hvor viktig Messi er for Barcelona.

— Barca er ikke kun Messi, men han er en spiller som alltid dukker opp i de store kampene. Jeg blir spurt om Messi kan sammenliknes med andre, og nei, han kan egentlig ikke det. Han bestemmer mye av spillet til Barca, og hvordan du må forsvare deg mot dem. Vi begynte bra, men så dukker han opp og avgjør kampen. Der er han helt fantastisk.

— Heldig som får trene Messi

Så hva tenker Valverde om Messi nå som han tar over Barca? Da han ble presentert som ny hovedtrener var det andre spørsmålet han fikk om Messi. Det understreker hvor mye Messi betyr i Barcelona. Spørsmålet var hvordan man bør trene verdens beste spiller.

— Jeg har fremdeles ikke sett han på trening, da sesongoppkjøringen ikke har startet enda. Jeg er heldig som får trene Messi. Det er en unik opplevelse å få trene verdens beste spiller, som er Messi. For meg er han den beste spilleren jeg har sett på en fotballbane. Jeg vet det kan virke som han har nådd toppen, men han overrasker alltid, og er bedre neste dag. Jeg ser frem til å nyte spillet hans, og ideen min er å hjelpe han å bli bedre, eller å holde toppnivået, og om det er noe man kan forbedre ser jeg frem til å hjelpe han med det.

Under Pep, Tito, Tata og Lucho har Messi spilt alt fra falsk nier på topp, bak spissen, høyre angriper, og har beveget seg stort sett overalt på banen. Det knyttes stor forventning til hvordan «Txingurri» kommer til å bruke Messi, da han er kjent for å være fleksibel med formasjonen sin.

— Messi er avgjørende uansett hvilken posisjon han spiller. Nå kan jeg nyte det fra innsiden, for aldri før har jeg hatt en spiller som uansett hvor han befinner seg på banen kan avgjøre en kamp. Det er helt tydelig at han påvirker resten av laget, på en positiv måte.

Per dags dato har Messi kontrakt til sommeren 2018, men klubben jobber med å forlenge den. Det virket lenge som en ny kontrakt var på trappene for argentineren, men ingen ting har skjedd, og det ryktes nå at Messi vil avvente en avgjørelse til etter sommeren, når man tydeligere ser hvordan laget vil spille fremover, både taktisk og med hvilken stall. Valverde virker å tro at alt vil ordne seg.

— Jeg bekymrer meg ikke for med den informasjonen jeg har, virker det som hele verden er optimistiske. Jeg også er optimistisk.

Mesi ser frem til oppkjøringen

Messi har kun vært i pressen i forbindelse med åpningen av hans helt egne fornøyelsespark.

— Jeg kjenner ikke den nye Barcelona-treneren, men det er fremdeles tid de neste ukene.

Messi selv ønsket heller å se på de sportslige tingene som ligger fremfor Valverdes Barca, ting som aldri forandrer seg.

— Alltid ønsker vi og jobber vi for å vinne alt, det har alltid vært sånn. Det er det samme med neste sesong. Vi fortsetter med en intensjon om å vinne alt.

Messi var også opptatt av å kvalifisere Argentina til neste sommers VM, og understreket at landslaget må jobbe godt sammen. Så kan man alltids drømme om at 2018 blir året Messi løfter både Champions League- og VM-trofeet.

Er folk der hjemme optimistiske til at Valverde kan få det beste ut av Messi?