Den nye FC Barcelona drakten er endelig her. For første gang bærer drakten den nye japanske sponsoren, Rakuten. De er klubbens nye globale sponsor fra første juli. Drakten blir tilgjengelig fra første juni på Nike.com/FCB og på klubbens offisielle butikk.
Den nye FC Barcelona Nike Vapor hjemmedrakten er en oppdatert versjon av den tradisjonelle ‘Blaugrana’, med en progressiv kombinasjon av de tradisjonelle stripene med den revolusjonerende Aeroswift teknologien, for å produsere best mulig ytelse fra spillerne, blandet sammen med moderne detaljer.

Spiller på tradisjoner

Den tradisjonelle Blaugrana er oppdatert og har røde vertikale striper sammen med en dyp kongelig blå bakgrunn. Detaljene er inspirert av klubben historie og kulture, som også kan bli sett på kragen på drakter, som er spesielt inspirert av det katalanske flagget, ‘Senyera’. Draktens konstruerte strikkesoner gir et geometrisk mønster som forbedrer passformen når atleten er i bevegelse. Inni drakten vil du finnne noen av klubbens slagord som ‘Força’på høyre erme og ‘Barça’ på venstre erme.
Som Neymar Jr forklarer,

«Å ta på den nye Barcelona drakten for første gang skaper en blanding av stolthet og optimisme for sesongen som kommer. Den ser ut og føles som en moderne sportsuniform.».

En moderne drakt

En mørkere rød stripe begynner på innsiden av ermet og drakten, og den utvides når spilleren er i bevegelse for å maksimere ventilasjon. Den klassiske blå shortsen har også denne mørke røde stripen for å gi bedre ventilasjon. Til slutt er det de klassiske blå sokkene som har Nike Grip teknologi, og med ‘Barça’framme i gull, samtidig som det er en særegen rød linær grafikk går ned på baksiden.
Hva syntes dere om drakten?