Det er i dag bekreftet, som lenge ryktet, at Ernesto Valverde tar over Barcelona.
Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Valverde kom til å bytte ut Baskerland mot Catalonia, og i dag er det bekreftet. Valverde har vært i Athletic Bilbao siden 2013, og gjort sakene sine godt med tanke på at ‘Los Leones’ kun bruker baskiske spillere. Det blir nå spennende å se hvordan Valverde bygger opp sitt støtteapparat, ettersom tidligere assistenttrener Unzué tar over Celta Vigo, og tar med seg de folkene Luis Enrique brakte med seg inn i klubben.
Valverde har selv spilt for Barcelona, skjønt det ble med kun 22 kamper de to sesongene mannen fra Extramedura var i Catalonias hovedstad. Som trener har Valverde blant annet tatt byrival Espanyol til en finale i UEFA-Cupen, forgjengeren til dagens Europa League, samt tatt Olympiakos til tre serie- og to cupgull i Hellas, samt Bilbao sin seier i supercupen over Barcelona i 2015. Han trente Bilbao ved to anledninger, og har tatt laget langt i Europa League flere ganger, og har også vært innom Villarreal og Valencia, i tillegg til overnevnte lag.
Valverde har de siste årene vært kjent for å foretrekke relativt lik 4-3-3 som det Barcelona har brukt, med tre angripere med stor fleksibilitet, samt aktive backer. Det som skiller seg mest ut er den intensiteten Bilbao har vært kjent for i det siste, og det blir spennende å se hvordan Valverde tilpasser spillestilen etter Barcelona, samt hvilke spillere som blir hentet inn. Ryktene har allerede begynt å svirre rundt flere spillere, og vi vil oppdatere dere på både rykter og reaksjoner fortløpende.
Hva tenker du om Ernesto Valverde som trener for FC Barcelona?