Jordi Masip gav i dag sin første pressekonferanse som a-lagsspiller.
I dag tidlig snakket Jordi Masip med pressen, og 24-åringen håper å bevise hvorfor han er tatt opp på førstelaget, men han vet at konkurransen er tøff.

— Vi må alle jobbe hardt for å få en plass i startoppstillingen, og for å hjelpe klubben til å ta de titlene den trenger denne sesongen.

Katalaneren vet hva som forventes i en klubb som Barcelona.

— Vi ønsker å spille pen fotball for å glede supporterne. Jeg håper jeg kan få kamper så jeg kan hjelpe laget.

Med tre keepere på a-laget kommer konkurransen til å bli skyhøy. Det er bra, mener Masip

— Det kommer til å bli stilt høye krav til alle tre, men en slik konkurranse om plassen vil være bra for laget. Jeg må gi hundre prosent under hver eneste treningsøkt. Solskinn eller regn, du må gi alt.

Selv om Claudio Bravo fremdeles er på ferie har Masip denne uken fått et lite inntrykk av sin andre konkurrent — Marc-André ter Stegen

— Marc ønsker å lære mye, også spansk og katalansk. Det er viktig at en keeper i Barca er god med beina. Han er veldig komplett, og han er enda ung så han kan fremdeles bli enda bedre.

Den samme Luis Enrique

Luis Enrique sa på onsdagens pressekonferanse at dersom det var ligakamp i morgen ville han satt Masip i mål, fordi han kjenner han. Det betydde mye for den unge keeperen.

— Enrique kjenner meg godt, men han kjenner ikke Marc og Claudio enda. Ordene hans varmet virkelig, og de har motivert meg til å jobbe så hardt jeg kan. Luis Enrique har alltid hatt tro på unge spillere, og dersom han må spille en ung spiller så gjør han det, og det har gitt reservelagspillerne ekstra motivasjon. Vi må gjøre alt vi kan for å gjøre ting vanskelig for de som allerede er her.

Etter å ha jobbet med hverandre i Barca B kjenner som sagt Masip og Enrique hverandre godt. Ifølge keeperen er Enrique den samme treneren som han alltid har vært.

— Luis virker som den samme treneren som da han ledet Barca B. Intensiteten, personligheten og entusiasmen er den samme. Han har utviklet seg, så noen ting er annerledes, men ideen er den samme. Og han liker å snakke med spillerne sine, det hjelper mye.

Masip ble gratulert av Víctor Váldes da han endelig ble en del av førstelaget. Det betyr mye for Masip, som beskrev Váldes som den beste keeperen i Barcelonas historie, og som en av sine helter. Han ble også spurt om nysigneringen Luis Suárez.

— Jeg håper han kommer så snart som mulig, for han kommer til å bringe oss mye glede.

I morgen spiller forøvrig Barca sin første kamp i sesongoppkjøringen, i jubileumskampen til Recreativo de Huelva. Kanskje er det nettopp Jordi Masip som starter kampen.