Sportsdirektøren vet hvor skoen trykker.
Andoni Zubizarreta var også til stede på gårsdagens pressekonferanse, og sportsdirektøren lovet at klubben snart vil presentere en ny stopper, men sier at han ikke kan avsløre noen detaljer.

— En ny stopper er et behov vi har, og som vi prøver å dekke dette på overgangsmarkedet nå. Vi ønsker en stopper som holder europeisk nivå, og vi håper å gi dere et svar snart, men prosessen er ikke hundre prosent avklart.

Noe baskeren kunne bekrefte er at Valencias Mathieu er en av kandidatene klubben jobber med.

— Valencia har fått vår forespørsel, og vi jobber med dette i diskresjon.

Har jobbet i to år

Stopperplassen har vært en posisjon mange av de store klubbene i Europa har jobbet med å forsterke de siste månedene. Dette er mye av grunnen til at Barcelona enda ikke har kommet til noen avtale, om man skal tro Zubizarreta.

— Det er et behov vi deler med over åtti prosent av de største klubbene i Europa, og ting avhenger derfor ikke kun av hva du gjør selv. Vi har jobbet med saken i to sommere men vi har ikke fått på plass de avtalene vi ønsker. I andre tilfeller, slik som i fjor, har vi ønsket å klare oss med det vi har.

En spiller mange trodde kunne ende opp i Barca er David Luiz, som i starten av overgangsvinduet gikk til PSG. I tillegg har Ezequiel Garay gått til Zenit. Utover dette har de fleste stoppere i verden blitt ryktet hit og dit, uten at noe har skjedd. Kanskje er VM mye av årsaken.

— Utenom David Luiz har det ikke vært stor bevegelse i den posisjonen. Forhåpentligvis har vi dekket den posisjonen innen den 24. (august), selv om vi ikke må glemme kvaliteten på stopperne våre.

Sportsdirektøren understreker at de ønsker en langsiktig løsning, og ikke en spiller som kun har få år igjen.

— Å finne en stopper på det nivået vi ønsker er ikke enkelt. Vi har blitt tilbudt flere spillere, men det handler ikke om å finne et navn vi kan presentere, som kun spiller ett år, men som kan spille mange år fremover.

Hvem tror du kommer inn portene på Camp Nou i sommer?