Deulofeu tror på en plass i laget.
Gerard Deulofeu gav i dag sin første pressekonferanse etter at han ble en del av førstelaget. Nettopp det har hele tiden vært målet til unggutten.

— Å komme hjem var alltid målet. Jeg lærte mye i Everton, og nå må jeg jobbe hardt for å nå denne sesongens målsetninger.

Deulofeu gjorde sakene sine bra i Everton, og mener selv han lærte mye av oppholdet i Premier League.

— Jeg lærte mye, men jeg føler fremdeles at jeg fortjente å spille mer. Men det var en god erfaring. Jeg har blitt bedre fysisk og defensivt, selv om skaden midt i sesongen hadde sin innvirkning.

Tross den skyhøye konkurransen har Deulofeu tro på at han kan etablere seg i startoppstillingen.

— Jeg vet at Barcelona har de beste fotballspillerne, men jeg føler meg sikker på at jeg kan vinne en plass på laget. Hadde jeg ikke vært det så hadde jeg heller ikke vært her.

Luis Suárez kan ikke spille de første kampene for klubben, og med et brudd i ryggen er også Neymar usikker, og Deulofeu sine muligheter til spill er store. Tross dette vil ikke vingen føle seg tilfreds med situasjonen.

— Om jeg ikke jobber hardt nok vil andre spillere starte istedenfor meg. Messi, Suárez og Neymar er blant verdens beste spillere, men vi må bevise at vi har den beste angrepsrekka i verden. Jeg ser frem til å lære av dem.

At han må kjempe om startplassen under Luis Enrique vet Deulofeu bedre enn mange. Det var nettopp Enrique som gav Deulofeu debuten i Segunda for Barca B, og Deulofeu er full av lovord om Enrique.

— Han er en modig trener, han har personlighet, og han vet hva han ønsker, så han kommer ikke til å gi ut plasser i startelleveren gratis. Vi kommer til å måtte jobbe for dem.

Foto: FCBarcelona.com