Det er nest sist uke i La Liga, og Barça leder serien på målforskjell og innbyrdes, men har spilt en kamp mer enn Real Madrid.
Derfor er de to kommende kampene svært viktige for FC Barcelona, hvis de vinner sine to neste kamper, og Real Madrid taper en av sine siste tre kamper, vil være nok for at blaugrana vinner sin tredje ligatittel på rad. Før kampen så er Aleix Vidal, Mathieu, Rafinha og Digne ute med skader, det er ingen suspenderte Barça spillere før kampen. Las Palmas har tre spillere ute med skade Vicente Gomez, Tana og Castellano. Spissen deres Livaja er ute med en suspensjon.
Barcelona er laget som er i form før kampen, de har vunnet fire av sine fem siste kamper. Las Palmas på den andre siden har tapt fire av sine fem siste kamper, men har ikke noe å spille for i og med at de er 12 poeng over nedrykksplassen. Så dette er en kamp Barça burde vinne, de har spilt to uavgjort, og vunnet tre kamper mot hjemmelaget. Derfor burde denne kampen være en grei skuring, men i fotball så vet man aldri, og det kan hende at Las Palmas spillerne har lyst til å ende sette hull i kjeppene for laget som kjemper for å vinne en tittel. Særlig med tanke på at dette også er siste sesongens siste hjemmekamp.
Hva? La Liga, 37. serierunde 2016/2017-sesongen
Hvem? UD Las Palmas – FC Barcelona
Hvor? Estadio Gran Canaria, Las Palmas
Når? Søndag 14. mai kl. 20.00
Hvordan? Viasat Fotball / Viaplay