Ikke bli lurt av Neymars antall scorede mål denne sesongen. Han er nå nest best, kun bak Lionel Messi.
Slik starter Guillem Balague og Adam Bate sin artikkel for SkySports.com.
De tar for seg statistikk for å vise at Neymar har vært ekstremt god og viktig denne sesongen. Selv om Messi har scoret 33 mål og Suárez 26 i La Liga gjør det ikke noe at Neymar kun har scoret ni mål. Neymar har scoret mer enn 20 mål i de to foregående sesongene, men mål scoret er ikke hele historien.
Balague mener at Neymar hat tatt på seg en mindre egoistisk rolle som har gjort at han har vokst som en spiller. Før han fortsetter med at i hans mening, er Neymar nå verdens nest beste spiller. Bak Messi.
Neymar har skapt flest sjanser i La Liga denne sesongen med 84, foran Viera på 80 og Leon med 78. Brasilianeren har skapt store sjanser og ikke minst vært viktig i avgjørende øyeblikk.
Ser man på driblinger er det ikke noe sjokk at samba-danseren har flest i La Liga. Med sine 154 driblinger ligger han godt foran nestemann på listen som er Messi på 116. Tredjeplassen er kanskje noe overraskende med venstrebacken til Atlético, Filipe Luis som har 72 driblinger. Det er heller ingen andre i Europas beste ligaer som nærmer seg Neymar.

– Han fortjener ros for å sette sitt ego til side og levere gode pasninger til Messi og Suárez. Han har modnet og forstår hva jobben sin i dette Barcelona laget er, sier Balague videre.

Så sammenligner han MSN med BBC. Neymar har gitt flere assist til Messi og Suárez i La Liga enn hva Bale, Benzema og Ronaldo har gitt til hverandre til sammen. Det er dog Suárez som har flest assist innad i trioen med 8. Neymar har 7, men har spilt færre kamper enn Suárez.

Taklingsvillig

Den kanskje mest interessante statistikken å se på er antall taklinger. Neymar har gjort en god jobb på venstresiden til Barcelona. Han har jobbet hardere hjemover og står med 36 taklinger. Til sammenligning har Messi 22 og Suárez 15. Skal man ta med Ronaldo, har han kun seks taklinger denne sesongen i seriespill.

– Dette er ikke Neymars normale spillestil, men han gjør jobben som blir satt pris på av lagkameratene. Og Neymar forstår, for nå hvert fall, at Messi er sjefen. Neymar har bevist at han kan slå til når Barca trenger at han gjør andre ting i viktige øyeblikk, sier Balague.

Han drar frem kampen på Camp Nou mot PSG og at flere fikk øynene opp for at han kan bli like god som det Messi er. Han scorte to mål, skaffet straffe og ga den avgjørende assisten til Sergi Robertos scoring.
Neymar tar hovedrollen ofte når Messi ikke er til stede. Fire av de ni målene til brasilianeren har kommet uten Messi på banen.

– Han er klar for å bli lagets stjerne. For nå er han glad for å kunne lære under Messi. Han har hatt store tilbud fra England, men valgte å signere en ny kontrakt med Barcelona. Så ikke bli lurt av antall mål scoret. Neymar blir stadig bedre og bedre og Barcelona vil håpe at hans tilbakekomst fra suspensjon vil gi dem en boost i titteljakten, avslutter Balague med.