På søndag skal Barça spille mot erkerivalen Real Madrid på Santiago Bernabeu.
For øyeblikket så ligger Real Madrid på førsteplass med 75 poeng, og har spilt 31 kamper. På den andre siden så ligger Barcelona på andreplass med 72 poeng, med en kamp mer spilt. En seier for Real Madrid på søndag vil sannsynligvis sikre dem tittelen i La Liga. Denne kampen er derfor utrolig viktig for tittelracet i ligaen, en seier for Barça kan lede til en spennende avslutning på slutten av sesongen.
I dem fem siste oppgjørene mellom disse lagene så har Real vunnet to kamper, og Barça vunnet to kamper, den siste kampen endte uavgjort. Hjemmelaget er laget som er i bedre form før oppgjøret, de slo ut Bayern München og gikk videre til semifinalen i Champions League. De har også vunnet fire av de fem siste oppgjørene de har spilt, og har spilt uavgjort en gang. Barcelona er ikke i like god form, de ble eliminert fra Champions League av Juventus. Barça har vunnet to kamper, tapt to, og spilt en uavgjort i sine fem siste kamper.
Før kampen så har hovedstadslaget ingen ute med suspensjon, men har tre spillere som er utilgjengelige med skader. Pepe, Varane og Bale kommer ikke til å spille på søndag. Rykter fra hovedstaden melder om at Bale er tilbake i trening, så her kan det hende Real Madrid overrasker. Hos katalanerne så er to spillere ute med skader, Aleix Vidal og Rafinha. Arda Turan har fått grønt lys, men kommer ikke til å starte oppgjøret ifølge Sport, men Barça har også Neymar som ikke kan spille på grunn av en suspensjon. Uansett så kommer det til å bli en spennende aften på Santiago Bernabeu, og en kamp som kan bestemme utfallet på slutten av sesongen.
Hva? La Liga, 33. serierunde 2016/2017-sesongen
Hvem? Real Madrid – FC Barcelona
Hvor? Santiago Bernabeu, Madrid
Når? Søndag 23. april kl. 20.45
Hvordan? Viasat Fotball / Viaplay