Luis Suarez har ankommet Barcelona, men han kan verken trene eller bli offentliggjort før straffen er ferdig. Det er i slutten av oktober.
Luis Suarez har signert for FC Barcelona for svimlende 75 millioner pund, men hans noe spesielle situasjon gir mange komplikasjoner for både han og den katalanske klubben. Den tidligere Liverpoolspilleren er utestengt fra all fotballaktivitet til slutten av oktober, nesten to måneder inn i La Liga 2014/2015.

Uklar straff

Dette betyr at FC Barcelona ikke er tillatt å offentliggjøre kjøpet av superspissen før det. Etter at Uruguay-spilleren, som bet italienske Giorgio Chiellini under en gruppespillkamp i VM, fikk hele verden en mening om 27-åringen. FIFA har etter denne hendelsen utestengt spilleren i fire måneder og gitt han noen svært strenge regler som han må holde. Advokaten til Suarez prøver å få straffen minsket, og har sendt inn søknad til «domstolen for vold innen sport”, mer kjent som «Court of Arbitration for Sport».

Strenge regler

FIFA har ikke noen konkret bestemmelse for hva «utestengt fra all fotballrelatert aktivitet» betyr, men har kommet med noen regler laget spesielt for Luis Suarez. Barcelonas nye signering kan ikke delta på veldedighetsarrangement gjennom klubben eller arrangement gjennom sponsor, dette blir sett på som en fotballrelatert aktivitet. Vår nye nummer ni kan heller ikke bruke klubbens treningsanlegg til å trene alene, eller å spille og dermed bli kjent med sine nye lagkamerater. Dette betyr at Suarez må holde seg i form på egenhånd. Han har heller ikke tillatelse til å se på fotballkamper, eller oppholde seg på noen stadioner. Suarez kan derimot heldigvis spille fotball med barn og venner, gi intervjuer og ikke minst spille fotball på spillkonsollen hjemme i stua.