For noen dager siden ble det klart at Barcelonas brasilianske driblefant ble suspendert i tre kamper. Men katalanerne øyner håp om at spilleren kan bli med mot hovedstadslaget.
En kamp for det røde kortet han pådro seg mot Málaga, og ytterligere to kamper for den sarkastiske klappingen mot fjerdedommeren. Det var straffen Neymar fikk. Barcelona har riktignok en plan for å prøve og få spilleren spilleklar mot det heftige oppgjøret. Det skriver Marca.
Planen er å vente til neste uke før klubben anker dommen. De har ti dager fra og med tirsdag 11. april. Mest sannsynlig så blir anken forkastet, og Neymars straff opprettholdt. Men klubben har da planer om å ta det videre til CAS, hvor de skal be om at straffen på de to siste kampene midlertidig blir suspendert.
CAS er idrettens voldgiftsrett og er øverste hold på saker innen idrettsverden. De skal også behandle Therese Johaug-saken senere i år. CAS møtes bare på fredager, og vil derfor møtes to dager før El Clásico. Godkjenner de Barcelonas påklagelse, så vil Neymar bli spilleklar til oppgjøret.
Det er eneste mulighet som gjenstår for Barcelona, hvis de ønsker at brasilianeren skal delta i kampen.
Neymar har fått støtte fra flere hold, blant annet tidligere Barcelona-president Joan Gaspart. Han mener at flere av motstanderne hans burde fått matchstraffer selv fordi de sparker han ned gang etter gang. Han mener også at de bevisst går inn for å sette han ut av spill, enten ved ulovlige taklinger eller provoserende oppførsel.