Noen kvalitetsspillere og noen fra La Masia er planen for førstelaget.
Etter en skuffende sesong sett med Barcelona-øyne, hvor det har blitt altfor mange poengtap, ser klubben nå på fremtiden. De forbereder store utskiftninger i troppen. En ny trener vil selvfølgelig ha en finger med i spillet, men her er litt av hva som er planlagt.
Sport skriver at klubben planlegger å revolusjonere stallen. Det betyr at noen spillere må forlate klubben, mens andre kommer inn. Det kommer ikke til å bli mange spillerkjøp, men kjøpene skal ha en viss kvalitet. Det vil også bli mer fokus på det «glemte» akademiet.

Kvalitetssigneringer

Det er ingen tvil om at klubben trenger friskt blod. Barcelona skal bruke alle tilgjengelige midler på å signere kvalitetsspillere. Spillere som kan utgjøre en forskjell i kampene. Listen over spillere er ikke stor, men slik ser den ut:
Philippe Coutinho
En av spillerne klubben som skal være øverst på ønskelisten, er brasilianeren Philippe Coutinho. Spilleren som i sin tid ble sett på som et større talent enn Neymar. Coutinho er god venn med sistnevnte, noe som kan være med på å friste Liverpool-stjernen. Sport skriver at selv om Liverpool benekter det, så kan inneværende sesong bli brassens siste på Anfield. Spillerens profil passer perfekt i den katalanske klubben. Avisen skriver at Barcelona har vært i kontakt med spillerens representanter, og det som gjenstår nå er for klubben å ta det neste steget. Philippe Coutinho er den største favoritten i styret, men de har også sett mye på Hector Bellerin, Marco Verratti og Paulo Dybala. Sistnevnte signerte nettopp ny kontrakt med Juventus, og hvis han blir solgt, så blir han mest sannsynlig verdens dyreste spiller.

Satse på La Masia

Klubben har erkjent at den har sett bort ifra akademiet de siste årene, men nå skal det være ønskelig å videreutvikle noen av de beste spillerne fra Barca-B. Carles Aleña nærmer seg ny kontrakt med klubben, og blir mest sannsynlig flyttet opp til førstelaget neste sesong. En annen spiller som vurderes er Gerard Deulofeu, som har slitt i England, men glimtet til i perioder. I Italia har han figurert som en av de beste for AC Milan, og har spilt seg inn i den spanske landslagstroppen. Der skaffet han straffe og scoret mål mot Frankrike.
En annen spiller Sport melder at kan være på vei tilbake er Sergi Samper. Etter en mislykket sesong på utlån, kan spilleren få en ny sjanse i Barcelona. Det vil skape mer bredde.
To andre spillere som muligens blir å se på førstelaget neste sesong er Marlon og Sergi Palencia. Førstnevnte har vært noe ustabil, men til tider vist klasse. Sergi Palencia har vært kaptein for Barca-B denne sesongen, og gjort sakene sine veldig bra. Det at Luis Enrique forlater klubben åpner døren for backen. Palencia signerer mest sannsynlig ny kontrakt med klubben i løpet av kort tid, og er den soleklart beste høyrebacken akademiet har skapt den siste tiden.
Sergi Palencia er ekstremt dyktig defensivt, og god offensivt. Når det gjelder Marlon, så er det forventet at han fortsetter i klubben. Skal vi tro ryktene så kan han ta over stopperplassen i troppen etter en viss franskmann.

Disse kan forlate klubben

Flere spillere kan være på vei vekk fra klubben i det Sport beskriver som «Operasjon Exit». Jeremy Mathieu er en av dem. Igjen så vil den som blir ny Barca-trener ha en finger med i spillet, men det foreslås fra styrets side at Mathieu blir solgt i sommer. Den samme skjebnen kan Arda Turan og Javier Mascherano lide. Klubben ønsker å gjøre stallen yngre, og da må noen av de eldste vekk. Styret håper at Arda Turan vil sørge for en god slump med penger i klubbkassa.
Sport spekulerer i at flere også kan bli sendt på utlån. På denne listen finner vi Lucas Digne, André Gomes og Paco Alcacer. Samuel Umtiti er den eneste signeringen som har sikret seg fast plass på laget.
Hvordan tror du laget blir seende ut neste sesong?