Den tidligere Barcelona-spilleren har de siste dagene blitt et hett navn på listen over hvem som skal ta over som manager for Barca.
Det skriver Sport. Óscar García er også en av Johan Cruyffs disipler som har blitt trener etter karriereslutt. García var i Barcelona fra 1984-1999, er katalansk, og har det styret ser etter – nemlig Barca-DNA. Som spiller spilte han blant annet under Johan Cruyff, og spilte sammen blant annet Pep Guardiola og Luis Enrique.
Selv om spilleren ikke var den mest kjente på laget, fikk katalaneren rundt 70 kamper for førstelaget og scoret 21 mål. Han ble brukt i flere offensive posisjoner, og ble toppscorer for Barcelona i 95-96. García fikk landskamper for alle landslag mellom U16-U23, men ingen kamper i det gjeveste selskap.

Hva kan han tilføre?

Det er ingen tvil om at Óscar García vet hva som trengs for å spille for en så stor klubb som Barcelona. Han var i klubben fra han var ni år til han var 27 år. Som nevnt over spilte han også under den legendariske treneren, Cruyff.

— Jeg vokste opp med Barcelona-identiteten og filosofien, sa katalaneren i et intervju med The Independent i 2013, før han fortsatte.

— Du kan se at de fleste som spilte under Cruyff er trenere nå. Det er fordi vi lærte så mye, og vi prøver å lære spillerne våre hva han lærte oss, fortalte García.

Etter at han la opp som spiller trente Óscar García Juvenil A i Barcelona til en trippel i 2011. Der jobbet han med spillere som Rafinha og Gerard Deulofeu.

— I Barcelona spiller alle lag med den samme filosofien og samme stilen. Det er viktig for de unge spillerne å forstå hvordan førstelaget spiller, og prøve å gjøre det samme, sa García.

García skulle egentlig ta over for Luis Enrique på Barca-B, men styret valgte en annen løsning. Da dro treneren og trente Maccabi Tel Aviv hvor han vant en tittel, før han var innom Brighton og Watford. I Watford måtte han gi seg på grunn av sykdom, men treneren bedyret før han tok over Red Bull Salzburg at det var over.
I Østerrike vant han dobbelen i sin første sesong, og nå leder laget med 12 poeng. Kontrakten med østerrikerne går ut etter neste sesong.
Angående påstanden hvor han blir koblet til Barcelona sier katalaneren følgende.

— Å bli vurdert som trener for klubben i ditt hjerte kan ikke sammenlignes med noe.


Er dette en god løsning for klubben?