Inkludert vennskapskamper kan Barcelonas kaptein ikveld nå 700 kamper for førstelaget.
Iniesta ble oppdaget under en turnering da han var ca ti år gammel, og da han var 12 år spilte han for akademiet til FC Barcelona. Midtbanespilleren debuterte fjerde juni i 2001 på Mini Estadi, rett etter han fylte 17 år. Den første kampen han spilte var under Carles Rexach, i en mini-turnering mellom Barcelona, Espanyol og Real Sociedad.

Starten på noe stort

Barcelona vant mot Espanyol med et mål fra Roberto Trashorras. Bak en annen klubblegende, Xavi Hernandez, har Iniesta flest kamper for klubben. Xavi står med 767 offisielle kamper for Barcelona, der den siste var i Champions League finalen i 2015, mot nettopp Juventus, som Iniesta kan få sin 700 kamp mot.

Evig lengende

Iniesta har vunnet så og si alt det er å vinne med landslag og klubblag. En kan ikke glemme 2008/2009 sesongen da Barcelona vant alle troféene det var mulig å vinne. I 2008 vant Iniesta også Europamesterskapet med Spania. To år etter toppet Spania det med å bli verdensmestere. Han er svært populær med motstanderenes supportere. Det skal sies at det var Iniesta som sikret VM-gull for Spania i 2010 med vinnermålet på overtid mot Nederland, noe som har gitt Iniesta evig legendestatus med det spanske folket. Etter dette hyllet han Espanyols avdøde Dani Jarque etter seiersmålet, noe som rørte langt inni hjertene til de fleste som visste om bakgrunnshistorien.

Mindre spilletid, men fortsatt høyt toppnivå

Han er en respektert kaptein, som er kjent for å være rettferdig og et godt likt menneske uten særlig mye dramatikk rundt seg. Iniesta viser hva han kan på fotballbanen og derfor fått kallenavn som «El Illusionista» og «Don Andres». Iniesta blir dessverre ikke brukt like mye for FC Barcelona lenger, noe som også ble gjort med Xavi i sin siste sesong. Iniesta blir gjerne spart til viktige kamper og anledninger og forhåpentligvis spiller han i mange flere sesonger. De fleste som følger FC Barcelona jevnt, vet hvor stor forskjell å ha Iniesta på banen kan gjøre for laget. Kanskje vil han bli å se på banen ikveld også, og mest sannsynlig vil han vise oss litt av grunnen til at han er så elsket av alle fotball-fans, med noen lekre pasninger i Turin.