Barcelona har en tøff oppgave med navn som Juventus foran seg i morgen. Men Champions League er ikke det eneste vi bør håpe på.
Med helgens tap for Málaga er det forventet at Barcelona vil satse for fullt på å vinne Champions League — noe også laguttaket på La Rosaleda bar preg av. Likefullt er det ikke over i La Liga, selv om Barcelona må ha hjelp fra andre, da de ikke maktet å utnytte Real Madrid sitt poengtap. Håpet om en trippel starter i morgen mot Juventus, etterfulgt av en seier i El Clásico.

1: La Liga åpnes opp med en seier i Madrid

Barcelona har 21 poeng igjen å spille for — 7 kamper. Om katalanerne skulle ta skalpen av Madrid vil de lede ligaen, i påvente av de hvites hengekamp i Vigo. Dette vil legge press på Zidane sine menn, som da må vinne alle sine kamper for å klatre tilbake på topp.

2: Lagoppsettet er i Bacelonas favør

Real Madrid har også tøffe hjemmekamper mot både Valencia og Sevilla, og vi har sett før at en kamp mindre spilt ikke nødvendigvis betyr tre poeng. De skal også, som nevnt ovenfor, møte Celta Vigo på bortebane, en tur til nettopp Málaga, samt bortekamper mot Sporting Gijón, Deportivo, og Granada.
For Barcelona sin del er det vanskeligste oppgjøret forventet å være hjemmekampen mot Villarreal. Katalanerne har også slitt mot Real Sociedad, men det er i hovedsak på bortebane, og er soleklare favoritter når baskerne kommer til Camp Nou før El Clásico. Barcelona skal også en tur til den andre siden av byen for å møte Espanyol, samt møte lag som Osasuna (H), Las Palmas (B) og Eibar (H).

3: Champions League kan endre alt

Barcelona skal i morgen ut mot Juventus, mens Real Madrid skal bryne seg på Bayern München. Nå starter en periode da ingen av lagene kan hvile seg, da både ligainnspurten og Champions League vil kreve begge lags fulle oppmerksomhet. Om et av lagene skulle bli slått ut mens det andre går videre, kan dette slå begge veier. Laget som går videre vil få flere kamper å konsentrere seg om. Laget som blir slått ut kan få en knekk i selvtilliten. Her kan mye skje

4: Stopperkrise i Madrid

De hvite fra hovedstaden hadde allerede Varane på skadelisten da Pepé gikk ned for telling mot Atlético. Det gjør at laget er tynt bemannet på stopperplass, med kun Sergio Ramos og Nacho friske. Sistnevnte står også med fire gule kort, og må stå over El Clásico med et gult kort mot Deportivo. Selv uten karantene for Nacho skal Real Madrid være fornøyd om de unngår å avgi poeng før Pepé er tilbake, da det tette kampprogrammet kan bli en påkjennelse for de friske stopperne.

5: 6–1 er bevis på at alt er mulig

En sier at tro kan flytte fjell, og etter opphentingen mot PSG har Barcelona vist at de aldri skal avskrives. Barcelona kan ikke slippe opp gassen nå, etter stegene de har tatt denne våren. Om man kan score tre mål på syv minutter mot PSG, er det også mulig å vinne på Bernabeu.
Som en bonus kan vi også nevne at sist Barca tapte en ligakamp i Málaga endte de opp med alle tre trofeer. Visca Barca!