Barcelona har fremdeles rett til å kjøpe vingen tilbake, noe som kan bli aktuelt i sommer.
Til sommeren er det to år siden Gerard Deulofeu ble solgt til Everton, noe som betyr at Barcelonas tilbakekjøpsklausul utgår. Da lynvingen forlot Camp Nou til fordel for Goodison Park sikret katalanerne seg retten til å kjøpe vingen tilbake for 12 millioner euro — som forøvrig er det dobbelte av hva Everton betalte. Deulofeu har vært på utlån hos AC Milan siden januar, og har gjort sakene sine så godt at han nylig ble tatt opp i a-lagstroppen til Spania, og både scoret og skapte straffe mot Frankrike. Barcelona hadde representanter til stede i helgens oppgjør mot Palermo, og Deulofeu fortsatte storspillet ved å score Milan sitt fjerde mål i kampen som endte 4–0. Barcelona har nå tre alternativ før 30. juni.

Spilleren blir kjøpt tilbake, og blir en del av a-laget

Deulofeu virker å ha modnet det siste året, både som spiller og personlig, og venter forøvrig barn. Det blir nå vurdert om La Masia-spilleren endelig spiller på et nivå høyt nok for førstelaget. Antagelsen er da at han blir et alternativ til MSN når de trenger hvile, men dette avhenger av hvem som tar over treneransvaret på Camp Nou. Det var Luis Enrique og hans stab som ønsket spilleren solgt, da spilleren ikke var en del av planene for førstelaget.

Spilleren blir solgt videre

Storspillet i Italia har skal ha blitt lagt merke til av flere enn bare Barcelona, og spillerens verdi har økt kraftig. At Deulofeu viste at han også kan bidra på landslaget skader heller ikke. Barcelona kan komme til å utforske muligheten for å kjøpe spilleren tilbake med intensjon om å selge videre med overskudd, for å styrke midlene til andre overganger. Spillerens verdi ryktes å ligge et sted over 20 millioner euro.

Barcelona lar fristen gå ut

Det siste alternativet er åpenbart å ikke foreta seg noe. Med Deulofeus storspill i det siste virker det som det mest utenkelige valget. Barcelona virker å fremdeles være på utkikk etter forsterkninger i angrep, og dersom de ikke syns Deulofeu passer inn i laget er det fremdeles verdt å ta risikoen ved å kjøpe han tilbake, da det er få spillere med hans kvaliteter tilgjengelig så billig.
Det er som sagt ikke ventet at Barcelona vil foreta seg noe før en ny hovedtrener er på plass, men bli ikke overrasket om Barcelona kjøper spilleren tilbake før 30. juni — om det så kun er for noen uker.