For litt over en måned siden avslørte Luis Enrique at han ikke fortsetter som Barcelona manager, har nå fortalt hva han vil gjøre etter kontrakten ender.
Luis Enrique forteller at han vil ha minst ett år pause siden han nærmest er utmattet etter tre år som manager for FC Barcelona. Det kommende året blir et år der 46-åringen skal prøve å samle krefter sammen med familien. Lucho er klar på at han ikke tenker på å ta over andre lag og i for tiden virker det uaktuelt. Men før han gir seg er fokuset hans på å gjøre det best mulig i den tiden har har igjen i Barcelona. De har fortsatt en sjanse i la liga, Champions league og har allerede kommet til finalen i Copa del Rey, som spilles mai mot Alaves.

Vil avslutte med stil

Fokuset fremover blir selvsagt å vinne de resterende kampene i la liga, om de lykkes kan det bli den tredje sesongen på rad der troféet ender opp i Barcelona. Lucho vil gjerne avslutte sesongen slik han begynte i 2014/2015, da la liga, champions league og copa del rey troféet ble løftet av den katalanske storklubben.
To andre kjente managere som valgte å ta ett «fri-år» fra fotballen var Pep Guardiola, også etter han hadde vært manager for Barcelona. Etter pausen tok han over Bayern Munchen. En annen var Thomas Tuchel, som nå er manager for Borussia Dortmund.