Etter å ha startet sin Barcelona-karriere på U10 laget, fikk Carles Aleñá endelig sin La Liga debut.
Han fikk ikke så alt for mye spilletid, da han kom på for Rakitic i de siste fem minuttene, men det gjorde ikke så mye etter kampen.

– Det var veldig emosjonelt. Etter 12 år i akademiet, det er en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg er veldig glad, på mine vegne, på min families vegne og alle andre som gjorde dette mulig. Jeg er også veldig takknemlig til Luis Enrique. Han sa at jeg skulle gå utpå banen og holde meg rolig. Lagkameratene hjalp meg også. Dette er en dag jeg aldri vil glemme.

Nå som spanjolen har blitt 19 år har det vært flere som har villet se han for førstelaget. Han spilte kampen i Copa del Rey, hvor det endte 1-1 mellom Hércules og Barcelona, hvor Aleñá scoret målet for Barca. Han var også involvert i den siste scoringen mot Granada, da Neymar ti slutt satte ballen i mål.
Aleñá har nå spilt på alle nivåene i Barcelonas akademi, og ofte som kaptein på sitt lag. Han har også fått flere landskamper for U-lagene, og ble blant annet nevnt i turneringens lag i EM U-17 i 2015.
Da Aleñá spilte for Barcelona U-19 i UEFA Youth League scoret han et vakkert mål som ble nominert til Puskas-prisen. (Målet nederst i artikkelen).
Denne sesongen har han vært fast inventar hos Barcelona B, og kanskje vi nå får se han mer også i A-lagsstallen.