Det var en tydelig fornøyd sportsjef som møtte pressen etter gårsdagens seier i Granada.
Klubbens sportssjef Robert Fernández visste viktigheten av en seier på Nuevo Los Cármenes i kveld. Serieslutt nærmer seg, og Barcelona trenger alle poeng de kan få, om de skal gi Real Madrid kamp om serietittelen.

— Vi kommer til å fortsette (å kjempe, red.anm.) så lenge det er en mulighet. Vi kommer til å gi alt så lenge det er en sjanse. Det er flere klubber som spiller mye i La Liga og i europeiske cuper mot slutten av sesongen. Vi kommer til å få en spektakulær innspurt helt frem til sesongslutt. Vi har et oppgjør mot Madrid, og det er viktig at vi vinner dette for å forstatt være med helt inn.

Barcelona kontrollerte store deler av kampen mot Granada, og hadde på et punkt i førsteomgang 73% ballinnehav. Laget skapte etterhvert en del sjanser, selv om det første målet lot vente på seg. Til tross for en utlikning av hjemmelaget var sportssjefen veldig fornøyd med kveldens prestasjoner, og hintet til at laget hadde spilt bedre enn stillingen tilsa på 1-1.

— Det var en veldig god kamp, veldig godt spilt for vår del og kanskje manglet vi å ha litt flaks de siste meterne. Fremover er vi alltid et godt lag, men det var et øyeblikk som gjorde det vanskeligere for oss da de utliknet. Hvem som helst kan skape problemer for oss. Laget spilte en briljent kamp. Hadde vi scoret ett mål mer i førsteomgang hadde andreomgang blitt mer kontrollert.

— Paco trenger ro

En av spillerne som hadde en god kamp var Paco Alcácer — en spiller som til tider har vært utsatt for mye kritikk. Den unge spanjolen kom inn for Rafinha, hvis skadeomfang forøvrig ikke er avklart, på høyre flanke, og gav Barcelona sin andre ledelse for kvelden. En ledele som holdt helt inn.

— Det er ikke hans naturlige posisjon, men han viste seg om en piller som kan bidra med flere ting i denne poisjonen. Han har et mål, en assist og jobbet solidarisk mens han spilte i en uvant posisjon. Noen ganger må treneren ta valg om kan overraske. Jeg er fornøyd med resultatet og lagets innsats generelt og det er naturlig nok folk som har ankommet denne sesongen som trenger kamper for å komme seg opp på ett stabilt nivå. Paco trenger å score mål. Det er viktig at han kommer med bidrag, og når laget spiller bra er det enklere for en spiller som får færre minutter å tilpasse seg.

En annen spiller som ankom Camp Nou før denne sesongen er André Gomez. Portugiseren virket å veksle med Rafinha innledningsvis, da brasilianeren trakk dypt fra sin høyreving for å bidra i det oppbyggende spillet, men måtte holde seg mer på midten da Paco kom innpå. Gomez ble erstattet av Iniesta etter drøye timen, og leverte en kamp på det jevne ifølge sportssjefen.

— Han gjorde ting som var bra og noen ting som ikke var fullt så bra. Han er en spiller med gode ferdigheter, en spiller vi alltid vil snakke godt om. Han kan bidra med mye. Han er en spiller som trenger mer tid enn andre, en som har hatt mange muligheter, noe som han kommer til å fortsette å få. Treneren har stor tillit til han på grunn av hans ferdigheter til å spille i flere posisjoner, men han trenger å heve selvtilliten sin på banen. Jeg har alltid sagt at han er den spilleren som trenger mest ro.

På midtbanen hadde Gomez med seg Rakitic. Kroaten annkom Camp Nou samtidig som Luis Enrique, og har vært en viktig brikke for Barcelona de siste årene, og Fernández var fornøyd da han ble spurt om nummer fire.

— Rakitic er en spiller med mye personlighet og stor arbeidskapasitet. Det er få spillere på hans nivå, men jeg ønsker ikke å kun snakke om en eller to spillere. Jeg må snakke om laget generelt, som spilte veldig bra. Mathieu, for eksempel, preseterte godt. Jeg ønsker ikke å prate om én spiller på bekostning av en annen.

— Vi må beskytte Neymar

På tross av sin instilling om å snakke om laget i sin helhet fikk Fernández spørsmål om Neymar. Brasilianeren har vist veldig god form denne våren, og scoret sitt 100. mål for Barca. Flere mener at Neymar har vært årets beste spiller så langt, og anntydet at det vanker en gullball med hans navn om prestasjonene fortetter.

— Neymar er en spiller som kan skape ubalanse, og er svært viktig for Barcelona og La Liga, og vi må beholde han. Han er en type spiller vi må beskytte, fordi folk liker å komme på stadion og se kvaliteten i spillet hans hver gang han er involvert. Han er kapabel til å gjøre ting ingen andre kan. Hans evne til å skape ubalanse og å score mål gjør han til en spiller utenom det vanlige.