I et intervju etter privatlandskampen mellom Frankrike og Spania — som best vil huskes som videodømmingens oppstandelse — snakker Piqué, som vanlig, rett fra levra.
Gerard Piqué har aldri vært redd for å ta bladet fra munnen og si akkurat hva han mener. Dette har, blant annet, ført til bøter på opptil 3000 euro. Etter finalen i Copa del Rey i 2015 ble katalaneren bøtelagt 1500 euro etter å ha kritisert Juez Único, og samme sum fant veien til ligastyret da han tidligere i sesongen uttrykte sin mening om Konkurransekommiteen i Spania. I går kveld tok han igjen til ordet, mye grunnet kritikk om favorisering etter opphentingen mot PSG på Camp Nou.

— Når er det dommerne har favorisert oss? I La Liga er det mange ganger dommerne aldri har dømt i favør oss. Det er ingenting galt i å si at dommerne må heve nivået sitt. Det samme blir sagt om meg uten at folk blir bøtelagt.

Til tider er det nesten vanskelig å si om Piqué er mest spiller for eller fan av Barcelona, en holdning som har gitt han mange fans og kanskje flere fiender. Forrige sesong ble det stor oppstandelse da han uttalte seg om sitt pro-katalanske syn i forbindelse med å motta prisen for årets katalanske idrettspersonlighet. Prisen gis til en utøver som har aktivt styrket katalanske verdier, noe mange annså som en interessekonflikt med Piqués spill for landslaget. Han har også kommet med sterke motytringer mot erkerivalen i Madrid, begrunnet med at han alltid har vært Barcelona-gutt, og at hans syn på de to klubbene aldri vil forandres. Det ble derfor i kjent stil lagt lite i mellom da han fikk spørsmål om hjemmekampen mot PSG — etter å ha spilt i Paris, vel og merke.

— Ønsker dere virkelig å diskutere opphentningen mot PSG når Real Madrid vant Champions League med et offside-mål?

En klar referanse til Sergio Ramos’ vinnermål i fjor, her alstå. Så gjenstår det å se om gårsdagens eksperiment med videodømming slår an. Kanskje blir vi bukt med færre av de menneskelige feilene som Piqué, media og mange andre mener så mangt om.