Argentina-kapteinen mister de fire neste kampene for landslaget, og mister kveldens kamp mot Bolivia.
Rett før kveldens kamp smalt en stor bombe i fotballverdenen — Lionel Messi er utestengt i fire kamper for Argentina. Grunnen til dette er at Messi skal ha kommet med fornærmelser mot Dewson da Silva, en av linjedommerne i Argentina — Chile. Messi mister dermed viktige kamper i Argentinas kvalifisering til Russland-VM 2018.
FIFA skal ha brukt videobevis fra kampen for å straffe Messi, og fant han skyldig i å bryte artikkel 57 i FDC ved å fornærme en assistent i dommerteamet. Selv uttalte den utskjelte linjedommeren at han ikke hørte noen stygge uttalelser fra argentineren.

— Jeg hverken hørte eller så noe i forbindelse med denne saken. Jeg var utenfor banen da kampen var over, for å takke mine kollegaer, som var på vei til garderoben, for kampen. Jeg har ingenting å si om saken.

Argentina kan dermed ikke bruke sin nummer ti mot kampen i Bolivia i kveld, en kamp som kan bli viktig i veien til VM. Det er nemlig kun tre poeng mellom nummer to og nummer seks på tabellen. I tillegg til å miste kveldens kamp mot Bolivia må Messi stå over den vanskelige bortekampen mot andreplasserte Uruguay 31. august, samt kampene mot Venezuela og Peru, henholdsvis 5. september og 5. oktober.
Messi må også betale 10 000 sveitsiske franc i bot, noe som tilsvarer i overkant av 86 000 norske kroner.