47 offisielle kamper inn i sesongen er det fire spillere som har fått klart mest spilletid til nå.
Ter Stegen, Lionel Messi, Neymar Jr og Luis Suárez har alle passert over 3000 spilte minutter i 2016/2017 sesongen for FC Barcelona, de er fire nøkkelspillere for den katalanske klubben. Den som har fått klart mest spilletid denne sesongen er spillende legende, Leo Messi, med sine 3399 minutter på banen for Barcelona. Litt under en omgang bak er stjernespissen fra Uruguay, Suárez, med sine 3348 spilte minutter. Rett bak er Neymar Jr med 3096 minutter. Det er tydelig at disse tre er viktige spillere for Barcelona, og er jevnt brukt i de fleste kamper.

Klar vinner i keeper-duellen

Den eneste spilleren som er rett bak den er naturlig nok keeperen vår, Ter Stegen, med 3060 minutter. Han spiller jevnt i La Liga og er også mellom stengene for Barcelona i Champions League, der andrekeeper, Cillessen, er i mål i Copa del Rey. Jasper Cillessen har spilt 810 minutter til nå i denne sesongen. Det er forventet at han skal spille i finalen også.
Andre spillere som er regelmessig brukt er Busquests (2848), Sergi Roberto (2780), Gerard Piquè (2766), Umtiti (2740), Rakitic (2531) og Mascherano (2517). Deretter kommer Jordi Alba og Gomes som også har spilt over 2000 minutter. De som har blitt mer reserver i år er naturligvis Turan og Denis, der grunnet mye spill fra andre faste spillere, har gått utover deres antall minutter på gressmatta. Andre spillere som har måttet vike er Lucas Digne, Rafinha og Iniesta, selv om det skal sies at de har fått endel spilletid. Spillere som dog kan «klage» på lite minutter i spotlighten er Mathieu, Vidal, som er ute med skade, Alcácer og Masip. Sistnevnte har ikke et eneste minutt på banen, men har blitt tatt ut i troppen flere ganger.