Det er uten tvil noen spillere fra B-laget som kommer til å være en del av troppen neste sesong.
Etter Sergi Roberto som scoret det avgjørende målet i mirakel-kampen mot PSG, så har det ikke vært mange tidligere B-spillere som har utgjort en stor forskjell på førstelaget. Man har eksempler som Munir, Montoya og Samper som har måttet gå på utlån for å få seg spilletid, men nå kan vi snart se flere unge spillere ta steget, og muligens utgjøre en forskjell, og bli faste på laget ifølge Barcelonas sportsdirektør skriver Sport.
Fire spillere er snart klare til å ta det neste steget opp til førstelaget, akkurat nå virker det allerede som om to spillere helt klart blir en del av laget neste sesong. Midtbanespiller Aleña og midtstopper Marlon kommer uten tvil til å være en del av Barcelonas 2017/18-lag.
Så har man andre spillere som forsvarsspiller Palencia, som kommer til å få mer spilletid når Lucho forlater klubben, det samme gjelder også for spissen Marc Cardona. Det er også en mulighet for at keeperen Jose Aurelio Suarez kan ta steget opp hvis Jordi Masip ikke fornyer kontrakten sin. Så er det andre lovende spillere som ennå ikke er gamle nok, som f. eks Mboula, Santi Bueno og Cucurella.