Den kroatiske midtbanestjernen binder seg til klubben i fire nye år.
Avtalen ble gjort klar i februar, men på grunn av visse situasjoner ønsket ikke klubben å annonsere fornyelsen før nå. Kroatens nye kontrakt løper til og med 30. juni 2021 og det medfølger en utkjøpsklausul på 125 millioner euro.
Ivan Rakitic kom til klubben sommeren 2014 etter gode prestasjoner for Sevilla. Som en viktig brikke i Luis Enriques mannskap, har han spilt 145 offisielle kamper og scoret 23 mål. Med seks scorede mål hittil denne sesongen ligger kroaten an til sin beste sesong i den blårøde trøya hvis vi teller antall mål. I sin første sesong for klubben puttet kroaten ni mål i motstanderens nett.
Ivan Rakitic har slitt en del denne sesongen. I Barcelona-miljøet er årsaken tydlig. Spilleren har ikke mistet sine kvaliteter, noe vi har sett de siste kampene. Men etter at Dani Alves dro fra klubben, ble rollen til Rakitic en annen. Med Sergi Roberto på høyreback har ikke samspillet eller arbeidsforholdene fungert som et samarbeid. Kroaten har derfor slitt en del med å involvere seg i kamper, og i tillegg har da posisjoneringen ikke vært som den har pleid. Likevel er spilleren den viktigste spilleren til å gjenvinne baller når Barcelona har mistet ballen i angrep.
Det folk ikke legger merke til i kampene Rakitic spiller, er hvor viktig han er i gjenvinningsfasen. Få løper mer enn kroaten, og i tillegg er han målfarlig når han først blir med offensivt. En av de viktigste grunnelementene i Barcelonas filosofi er å gjenvinne ballen så fort som mulig etter balltap. Der er den kroatiske midtbanestjernen overlegen, og vinner igjen flere baller enn Sergio Busquets.
Kilder innad i klubben mener at Barcelona beholder kroaten fordi en ny høyreback signeres til sommeren, og forhåpentligvis vil Rakitic’ rolle fungere bedre med den nye backen. João Cancelo er en av kandidatene klubben ønsker seg, og som de tror kan forme et godt samarbeid med lysluggen fra Kroatia.