Det er fire mennesker som er sentrale i arbeidet med å skaffe Barcelona en fullverdig erstatter for klubblegenden Luis Enrique.
Bare timer etter Luchos oppsigelse satt styret i gang jakten på ny manager. Sport beskriver hvordan jakten foregår.
Det er fire personer som er med i komiteen som skal lede an i jakten. President Josep Maria Bartomeu, visepresident Jordi Mestre, direktør for profesjonell sport Albert Soler og sportsdirektør Robert Fernandez.

I det første møtet gjennomgikk de følgende punkter:

  • Hvordan skal Barcelonas spillestil være?
  • Hvilken profil skal den nye manageren ha?
  • Lage en liste med kandidater.

Når det gjelder spillestil, så er det ingen tvil i styret. Barcelona skal fortsette med sin ballbesittende spillestil, med en reserveplan i trebackslinjen vi har sett de siste to kampene. Styret er klar på hvilken profil den nye manageren skal ha. Det må være en manager med Barca-DNA, hvor de foretrekker en som kjenner klubben godt, og der igjen foretrekker de en som er tidligere spiller i klubben.

Kandidater

Den første listen over mulige managere består av fire tidligere Barcelona-spillere: Ernesto Valverde (Athletic Bilbao), Ronald Koeman (Everton), Eusebio Sacristan (Real Sociedad) og Juan Carlos Unzué (Luis Enriques assistent).
Albert Soler og Robert Fernandez er personene som skal kontakte disse mulige kandidatene, og spørre om de er interessert i jobben. Hvis svaret er ja, skal de spørres ut hvordan prosjektet vil bli utviklet med dere som manager.
Hvis listen ovenfor mislykkes, rettes jakten mot managere som ikke har spilt i klubben, men som forstår klubbens filosofi. I denne listen står følgende trenere: Jorge Sampaoli (Sevilla) og Jürgen Klopp (Liverpool).

Tidsramme

Tiden er også viktig i denne jakten, men vil ikke starte før oppgjøret mot PSG er over. Der er klubben ute etter å bli det første laget i Champions Leagues historie som snur et 4-0 tap i første kamp til seier.
Sport melder at kandidaten skal være klar innen sesongen er over, med andre ord før cupfinalen mot Alaves 27. mai. Den katalanske sportsavisen melder også om at ingen så langt er kontaktet av Barcelona.

Sampaoli favoritt blant fansen

Det er foretatt en spørreundersøkelse blant flere avisers lesere angående hvem de ønsker som ny Barca-trener. Undersøkelsen fant sted i avisene: Sport, Mundo Deportivo, TV3/Catalunya Radio, Marca, El País, El Mundo og La Vanguardia.
I samtlige aviser vant Jorge Sampaoli klart. Ernesto Valverde fikk to tredjeplasser og to andreplasser i undersøkelsen.
Andre trenere som har blitt koblet til klubben gjennom diverse medier er: Laurent Blanc, Massimiliano Allegri, Tomas Tuchel, Antonio Conte og Mauricio Pochettino. Pep Guardiola har uttalt at han aldri kommer tilbake til klubben som trener.
Hvem er din favoritt til å overta for Luis Enrique, og hvorfor?