Barca-presidenten snakket varmt om Luis Enrique, som offentliggjorde at han kommer til å gi seg som trener i klubben på slutten av denne sesongen.
Kort tid etter at Enrique hadde brakt nyheten på banen ble Bartomeu intervjuet av Barça TV om hans tanker om mannen som har vært «en supertrener i tre sesonger». Han fortalte at Luis Enrique er en av de største trenerne i Barças historie, før han la til:

Neste år vil han ikke lenger være her, men vi er fornøyd med arbeidet han har gjort så langt, og det han vil fortsette med helt til sesongen er omme. Klubben vil støtte opp som vi alltid gjør, så sesongen kan avsluttes på best mulig vis, forhåpentligvis ved å vinne noe.

Bartomeu fortalte at det var overraskende nyheter for de fleste, men at Lucho hadde fortalt styret i fjor sommer at denne sesongen kunne komme til å bli hans siste. For noen dager siden bekreftet han ovenfor styret at han ikke kom til å fortsette.
Da avgjørelsen ble offentlig, ba presidenten laget og supporterne om å beholde fokus på de gjenværende turneringene og at tiden for spekulasjoner nå var over.

Prosessen videre

Fra nå av er presidenten klar over at mange forskjellige navn vil bli foreslått til å erstatte Luis Enrique, men han var klar på at klubben vil ta fatt på denne prosessen med stoisk ro.

Vi vil arbeide med diskresjon, og etter 1. juli, vil vi annonsere den nye treneren.

Til slutt gjentok Bartomeu at laget under Luchos ledelse har vunnet åtte av ti mulige titler på tre sesonger, og hjulpet klubben med å forbedre sitt image. Han la vekt på at hans tid i klubben enda ikke er over, og at det gjenstår tre intense måneder.
Tror du Enrique kroner verket sitt med flere troféer i sin siste sesong?