Når søndagens toppkamp mellom Atlético Madrid og Barcelona braker løs er det Luchos 100. ligakamp som Barça-manager.
Asturianerens jubileumskamp blir ingen lett affære og kun seier er godt nok i det som fort kan bli årets vanskeligste bortekamp, vel vitende at ligaleder Real Madrid venter på Bernabeu senere i vår.

Tallenes tale

Dersom Barça skulle klare å ta med seg alle tre poengene fra mektige Calderón, i det som forøvrig blir siste gang Barça spiller på den ærverdige stadion i ligasammenheng, blir det Luchos 75. seier av 100 mulige.
På sine første 99 kamper har Lucho ledet sitt Barça til 74 seire, 14 uavgjort og 11 tap. Guardiola hadde i sine første 100 kamper 79 – 14 – 7. Selv om Peps seiersstatistikk var noe høyere har Luchos Barça scoret langt flere mål på sine første 99 (snart 100) kamper. Hittil har de blårøde nettet 285 seriemål under Lucho, 204 av disse signert MSN.
Ingen manager har de siste årene hatt et bedre tak på Simeones Atlético i ligasammenheng, og på sine første fem seriekamper har Barça vunnet fire og slapp inn et bittert utligningsmål helt på tampen i høstens oppgjør. Det er derfor ikke helt umulig at alle poengene blir med katalanerne hjem, til tross for at alt av logikk og formkurver tilsier det motsatte.
Skal seriegull tre av tre sikres for Lucho må Atlético slås på søndag, og gjerne grundig. Barcelona, både spillere og fans har behov for en oppkvikker og håp om at denne sesongen ikke ender med «kun» en cupfinale. Kan Barça klare det?