Copa del Rey er den andre finalen som Luis Enrique leder Barcelona inn i denne sesongen.
Etter seieren mot Sevilla i starten i sesongen, er dette finale nummer to Enrique fører Barcelona inn i. Dette er den åttende finalen på mindre enn tre fulle sesonger. I de siste syv finalene har Enrique bare tapt en, og det var smellen mot Athletic Club i super cupen i 2015. Sammen med de seks seierene i turneringsfinaler, kan vi legge til to liga-titler, som gjør at Enrique ender opp med åtte trofeer etter at han ble ansatt som Barcelona-manager sommeren 2014.

En lang liste med troféer

I skrivende øyeblikk har Barça-sjefen en plettfri rekord i Copa del Rey, der han har vunnet konkurransen i de to forrige sesongene, og der han nå har tatt de til nok en finale. I 2015 slo Barcelona Athletic Club 3-1 i finalen hjemme på Camp Nou, og følgende sesong var det Sevilla som ble slått 2-0.

Kvelden i Berlin

Hvem kan glemme triumfen i Champions League finalen i 2015, som var Enriques første sesong i førersetet for FC Barcelona sitt førstelag. Med mål fra Rakitic, Luis Suárez og Neymar gjorde at Barcelona tok med seg trofeet hjem fra Berlin i kampen mot Juventus. Få måneder senere kom 5-4 seieren mot Sevilla i den europeiske super cupen. I «Club World Cup» slo Suárez til med to mål og Messi med ett for å dra hjem med tittelen «verdens beste klubblag». Kampen ble spilt mot River Plate i Japan på slutten av 2015.
Luis Enrique har nok lyst til å fylle opp FC Barcelonas trofeskap med flere juveler, og kanskje legge til en ekstra finaleseier i sin fine statistikk med seks seiere av sju finaler. I slutten av mai møter Barcelona Alavés i Copa del Rey finalen, som gir en god mulighet til å hente med seg ett trofé hjem og legge til flere titler på sin imponerende liste som Barcelona-manager.