Argentinas trener syns Leo Messi fortjener Gullballen.

Får skryt av sjefen

Alejandro Sabella er ikke i tvil om at Messi fortjener utmerkelsen som den beste spilleren i VM 2014, til tross for sør-amerikanernes nederlag mot Tyskland i finalen.
Messi har blitt kåret til Man of the Match ved fire anledninger i turneringen, og er også den spilleren som har skapt flest sjanser på egenhånd (23) og fullført flest avdriblinger (46) i Brasil. Det har selvsagt Sabella lagt merke til.

– Han fortjener den fordi han spilte et ekstraordinært verdensmesterskap. Han var en grunnleggende faktor i laget som tok seg til finalen, sammen med alle bidrag fra sine lagkamerater, bedyret Argentinas landslagssjef.

Messi misset på en stor mulighet fra kloss hold mot Manuel Neuer i Tyskland-buret, men Sabella mener Barça-angriperen allerede er blant de aller største i fotballen.

– Verdensmesterskapet er en svært krevende turnering, og hva gjelder hans rennomé er han i klasse med de aller største. Men der var han allerede fra før — han har vært der i lang tid, påpekte Sabellla.

Mager trøst

Messi er kjent for å bry seg mindre om individuelle utmerkelser, og har alltid hatt lagets ve og vel i fokus — både i Barça og for Argentina. Derfor var Gullballen selvsagt en mager trøst for ballmagikeren.

– Dette var vår sjanse til å gi supporterne våre noe å glede seg over, etter alle nederlagene. Gullballen er uvesentlig, alt jeg ønsket var å løfte pokalen, sa en skuffet Messi etter kampen.