Tata Martino innrømmer at lagets tittelhåp begynner å svinne hen, men lover at laget skal kjempe til slutten.
Martino tror kampen kommer til å bli tøff, med en motstander desperat etter poeng.

— Det er en kamp med forskjellige behov.

Treneren sikter til at et lag må vinne for å holde titteldrømmen i live, mens det andre laget bør ta poeng for å unngå nedrykk.

— Det er en veldig kompleks situasjon fordi motstanderen vår balanserer på et knivblad.

Treneren har intensjoner om å vinne morgendagens kamp på samme måte som de vant mot Athletic Bilbao for to uker siden.

— Jeg ser ingen grunn til å forandre innstillingen vår fra kampen mot Bilbao, å spille med et ønske om å vinne kampen, gjøre tingene våre riktig, og med den rette motivasjonen.

Og argentineren er overbevist om at spillerne er kapable til å gjøre jobben.

— Vi har nettopp spilt to kamper i løpet av en vanskelig tid, og vi ønsker å gå til den siste kampen i sesongen med en sjanse til å vinne tittelen. Sannsynligheten for at det skjer er ikke stor, men den er der… Vi bør fremdeles ha en matematisk sjanse til å vinne serien før kampen mot Elche. Disse spillerne blir aldri lei av å konkurrere og vinne. Uansett hvor mange vanskeligheter og seriøse situasjoner spillerne møter, fortsetter de å konkurrere.

Holder seg til stilen sin

Treneren forsvarte også Barcelona-fotballen, selv om en av dens største eksponenter, Pep Guardiola, har møtt stor kritikk etter at Bayern ble smadret i Champions League tidligere i uken.

— Noen mennesker har en tendens til å erklære en viss måte å spille forball på død, og kun tilpasse seg den stilen som vinner i dag. Det er jeg uenig. Den kritikken jeg og han møter kan ikke sammenliknes. De tingene han oppnådde er ikke bare det største i Barcelonas historie, det er også det største i fotballens historie.

Fremdeles inne på temaet Champions League, fikk Tata spørsmål om det som har blitt en Madrid-finale i Lisboa, og hvem han ønsker at skal vinne.

— De to lagene som har spilt best i år møtes i finalen. Jeg heller nok mot Atlético, på grunn av Simeone, men jeg har egentlig ingen store preferanser.

Kanskje ikke det svaret mange hadde håpet på. Sin egen situasjon hadde han dog ikke så mye å si om.

— Jeg ønsker kun å fokusere på de to neste kampene. Jeg sier to, da dette er de to kampene vi fremdeles har en sjanse til å vinne tittelen. Jeg snakker selvfølgelig med Zubizarreta om fremtiden, men han har ikke bedt meg om å bli da jeg fremdeles har ett år igjen av kontrakten. Så det er ikke behov for å prate om det.

Spurt om sin til tider vanskelige situasjon i Barca, innrømmet Martino at det har vært tøft til tider.

— Det har vært en veldig intens sesong, men jeg vil ikke si problematisk. Det har blitt et år med læring.

Samme tropp som sist

De samme atten som dro til Villarreal sist skal motta Getafe i morgen. Det er derfor ikke plass til Isaac Cuenca denne gangen heller. Valdés, Piqué, Puyol, Jordi Alba, Dos Santos og Neymar er alle ute med skade.
Troppen er derfor som følger: Pinto, Oier; Montoya, Bartra, Dani Alves, Mascherano, Adriano; Fàbregas, Xavi, Pedro, Iniesta, Alexis, Messi, Busquets, Song, Afellay, Tello.

Leave a Reply