Kun seier i kveldens finale står i fokus for Lionel Messi.
Lionel Messi har sent en advarsel til Tyskland, som mange holder som favoritter, og maner argentinerne til kamp ved å si at kveldens finale er deres livs kamp.
I kveld skal Messi prøve å følge i selveste Maradonas fotspor, ved å lede Argentina til VM-gull. Albiceleste skal ut mot Tyskland — laget som har slått de ut de to siste mesterskapene — på selveste Maracanã. I tillegg til over 78 000 tilskuere på stadion, er det ventet av over en milliard mennesker vil følge kampen verden over.
Tyskland går inn mot kampen med stor selvtillit etter at de knuste Brasil hele 7-1 i semifinalen. Mange holder tyskerne som favoritter til å ta Europas første VM-tittel på det amerikanske kontinentet. I veien står et Argentina-lag som trolig vil ha massiv støtte på tribunen, ledet an av Messi, som med en seier i VM virkelig vil gå inn i historien som en av de største spillerne noen sinne. Messi la i går ut en status på sin Facebook-side, hvor han poengterer viktigheten av kveldens kamp.

— I morgen vil vi spille vår livs viktigste kamp i denne trøya. Mitt håp og mine drømmer er på vei til å gå i oppfyllelse på grunn av det harde arbeidet og offeret til et lag som har gitt alt siden første kamp. Vi visste at det var mulig. Vårt folk, argentinerne, har båret oss hit. Men drømmen slutter ikke enda. I morgen ønsker vi å vinne, og vi er klare!

Rundt hundre tusen argentinere skal være på plass i Rio, og vil fylle byens gater for å gi sin støtte til sitt lag. Trener Alejandro Sabella har sagt at Argentina må spille en perfekt kamp for å slå Tyskland.

— Tyskland er alltid sterke fysisk og taktisk. Det er derfor de har flest titler, etter Brasil og Italia. De bruker ballen godt, og spiller mellom leddene til motstanderen. De bruker rommet til backene godt, spesielt med Lahm. Vi må spille en perfekt kamp.

Sabella finner flere likheter mellom kveldens finale, og finalen i 1986, da Maradona ledet Argentina til en 3-2 seier over Vest-Tyskland.

— Det stemmer at det er flere likheter mellom kampene, og vi håper situasjonen gjentar seg mot en veldig sterk motstander.

Foto: fifa.com