Messi, Mascherano og Neymar blant kandidatene.
Etter finalen i kveld skal det også deles ut individuelle priser, og Barcelona har tre spillere som kjemper om den gjevese; gullballen. Den beviser hvilken spiller som har vært den aller beste i sommerens VM. Ved siden av Messi, Neymar og Mascherano, er Müller, Hummels, Robben, James Rodriguez, Lahm, Kroos, og Di Maria de nominere,

Faktafeil på Messi

I begrunnelsen til Barcelona og Argentinas nummer ti sår det at «Messi har aldri scoret i VM sluttspill før VM i Brasil 2014, en rekord han han ettertrykkelig endret på med dødelige avslutninger i alle Argentinas tre gruppekamper», en begrunnelse som tydelig glemmer Messi sitt mål mot Serbia i Tyskland 2006.

Mascherano, beskytteren

Javier Mascherano har virkelig vist seg frem i VM med solid forsvarsspill og gode pasninger, noe Fifas komité også har fått med seg. Begrunnelsen sier at «selv om deres beryktede angrepsrekke har fått mye oppmerksomhet, har Argentina også vært solide i forsvar, hvor mye av æren må gå til Mascherano for hans utrettelige arbeid med å gi Albicelestes bakre halvdel livsviktig beskyttelse».

Ungt ansvar

Neymar ble sett på som den viktige spilleren for Brasil før mesterskapet, noe han også viste seg å være. Dette har ført til en nominasjon til gullballen med denne begrunnelsen: «Tross kun 22 år fikk den livlige argrepsspilleren ansvaret om å lede A Seleção på sine skuldre. Neymar var sitt lags store utøver med fire mål før en skade uheldigvis endte hans mesterskap i kvartfinalen.»

Andre utmerkelser

Det skal deles ut flere utmerkelser, i tillegg til gullballen. En av de som absolutt henger høyest er gullskoen, som gis til VMs toppscorer. Så langt leder James Rodriguez konkurransen med sine seks mål, men både Messi og Müller kan true colombianeren. Messi må score tre mål i kveld om han ønsker gullskoen, ettersom Rodriguez har færre spilte minutter på sine mål og vil bli favorisert dersom begge spillere ender på seks mål. Dersom Müller skulle score to mål på Argentina i kveld vil han ta med seg sin andre gullsko på like mange mesterskap — smått imponerende.
I motsatt ende av banen skal en keeper motta gullhansken, som bevis på VMs beste keeperspill. Til den prisen er Costa Ricas Keylor navas nominert, sammen med finalekeeperne Sergio Romero og Manuel Neuer.
Prisen Årets unge spiller går til den beste spilleren som er født 1 januar 1993, eller senere. Her er franskmennene Raphael Varane og Paul Pogba nominert sammen med Nederlands Mephis Depay.
Til slutt skal det laget med færrest kort i utslagsrundene premieres med Fair Play Prisen
Tror du Messi får med noen premier hjem fra Brasil, eller har du andre favoritter?