Var det det Philippe Coutinho mente med gesten etter perlescoringen mot Argentina?
Det spekulerer i hvert fall Sport om nå. Den katalanske sportsavisen skriver at Barcelona har satt Neymars kamerat øverst på ønskelisten neste sommer. Philippe Coutinho og Neymar har kjent hverandre siden midten av tenårene, og på den tiden ble faktisk Coutinho regnet som det største talentet dem i mellom.
Som vi alle vet har Neymar blitt en større stjerne, men Coutinho har de siste årene bygd seg opp til selv å bli en superstjerne. Det har også de høye herrene i korridorene på Camp Nou fått med seg. Nå ønsker de å hente spilleren tilbake til Barcelona, hvor han bodde for noen år siden da han var på utlån i Espanyol.
Philippe Coutinho og Neymar har et spesielt samarbeid på banen. Det så man tydelig når Brasil overkjørte Argentina nylig. For noen år siden fortalte Neymar at Coutinho var en av de mest talentfulle spillerne han noensinne har spilt med. Kanskje er det duket for et samarbeid også på klubbnivå? Liverpool-spilleren innehar alle kvaliteter Barcelona er på utkikk etter når de ønsker en spiller. Sport skriver at Neymar og Coutinho snakker det samme fotballspråket, og at de ville passet perfekt sammen i den blårøde drakten.
Liverpool ønsker riktignok ikke å selge sin superstjerne, og vil ikke begynne forhandlinger før 75 millioner euro står på tilbudssjekken.
Den katalanske avisen har ramset opp fem grunner til hvorfor Philippe Coutinho passer perfekt i Barcelona:
1. Spilleren vil enkelt tilpasse seg klubb og by
Mellom januar og mai 2012 bodde brasilianeren i den katalanske hovedstaden mens han var på utlån fra Inter Milan til Espanyol. Han kjenner derfor byen godt, og vil ikke ha noen problemer med å tilpasse seg klubben, også utenfor banen.
2. Komplett midtbanespiller
Det som gjør Coutinho unik er at han fint kombinerer teknisk spill med arbeidskapasitet, og spilleren har heller ingen problemer med å bidra defensivt. Derfor vil han passe inn i Luis Enriques filosofi. Som med Ivan Rakitic og Andrés Iniesta, så kombinerer brasilianeren fint angrep og forsvar.
3. Samarbeid med Neymar
Det at spilleren har kjent Neymar siden 2008 da de begge spilte for Brasil U15 er nøkkelen. De er venner både på og utenfor banen, og begge er nå sentrale skikkelser i Tites «nye Brasil».
4. Vennskap med Luis Suárez
I sin tid sammen i Liverpool bygde spillerne opp et vennskap som også strakk seg utenfor spillematta. Det så man tydelig når Suárez besøkte Coutinho før Barcelonas kamp mot Manchester City. Derfor levnes det ingen tvil om at Liverpool-spilleren vil få til et godt samarbeid med MSN.
5. Barca-profil
Det er vanskelig å si om spilleren har «Barca-DNA», men at spilleren innehar både tekniske og taktiske egenskaper som passer i Barcelonas offensive filosofi er det ingen tvil om. Og som 24-åring, så har han et helt fotballiv foran seg. Alderen er nemlig viktig i Barcelonas jakt på nye spillere, slik at de får bygd opp et lag for fremtiden.
Hva tenker du? Ville Coutinho vært et godt kjøp for Barcelona?