Barça brukte mye penger i sommervinduet, og målet var å ha større dybde i stallen.
Den katalanske sportsavisen SPORT har gjort en vurdering av spillerne som ble signert for å sørge for at Barcelona kan være en konkurrent i tre turneringer på engang. I følge SPORT så har bare to signeringer imponert så langt.
Cillessen (4): Ankom klubben fordi han skulle være ter Stegens back up, og hans rolle har ikke endret seg, det ser ut til å være hans rolle i klubben i tiden fremover. Barça brukte 10 millioner euro for en keeper som bare har spilt en ligakamp så langt, pga. ter Stegen sin skade. I den ene ligakampen han spilte så slapp han inn to mål mot Alaves, og vil nok stort sett spille Copa del Rey kamper.
Digne (5): Venstrebacken har fått flere minutter en forventet pga. skadene til Jordi Alba. Franskmannen har gjort det så må gjøres, men har ikke spilt betydelig mye bedre enn Alba. Han gjør det som er nødvendig i forsvar, men er ikke god nok offensivt. Man må også huske at han er ung, og har tid til å utvikle seg, men har ikke vist samme fremgang, som f. eks Guerreiro, som ble signert for en lavere pris. Så langt har Digne spilt syv kamper i La Liga, og to kamper i Champions League.
Umtiti (8): Den store overraskelsen denne sesongen. Barcelona har brukt mye tid og penger på å finne en ny midtstopper, nå ser det ut som de endelig fant spilleren de lette etter. Umtiti har slitt med skader, men når Pique og Mathieu har vært borte så har han vist gode lederegenskaper i forsvaret. Franskmannen har en sterk aura, er rask og god med ballen i beina. Så langt har Umtiti spilt seks kamper i La Liga, og tre i Champions League.
Denis Suarez (7): Den minst overraskende signeringen av dem alle. Han hadde allerede spilt for klubben, og skulle nå returnere etter å ha spilt for Sevilla og Villareal. Han kjenner til Barça stilen og har en god teknikk, har hatt null problemer med å tilpasse seg, til tross for konkurransen i hans posisjon. Luis Enrique stoler på unggutten, i Sevilla beviste han hvorfor han er til å stole på. Denis har spilt 10 kamper i La Liga så langt.
Andre Gomes (5): Portugiseren var en av spillerene Luis Enrique hadde aller mest lyst til å signere. Lucho var imponert over hans utvikling i Valencia. Det er ingen som tviler over hans kvalitet, men Gomes har fortsatt ikke blitt vant til å spille i Barcelonas system. Er fortsatt ikke komfortabel i spille på en midtbane med to, og Busquets sin posisjon passer ikke ham. Gomes må tilpasse seg Barça stilen, og forbedre touchet sitt. Han har potensiale, men alt det avhenger av at han greier å tilpasse seg klubben. Har så langt spilt syv kamper i La Liga, tre i Champions League.
Paco Alcacer (4): Barça risikerte mye for å signere han som en fjerde angrepsspiller. Endelig, så signerte de Valencia spissen etter å ha prøvd å signere andre spillere. Paco visste hva han signerte for, med MSN på topp så måtte han forberede seg for å spille uregelmessig, og det er hva som har skjedd. Mangelen på konkurranse har gjort at han er ute av form. Han er god spiller, men har hatt få sjanser, og ble signert for en høy pris. Syv kamper i La Liga, men bare 269 minutter, og en kamp i Champions League.