Den chilenske spissen angrer ikke på at han valgte å forlate Barça til fordel for Arsenal.

– Jeg er svært lykkelig over å ha blitt en del av dette laget. Arsenal har en stor trener, drøssevis av stjernespillere, fanskarer i hele verden og et fantastisk stadion, sier Alexis Sánchez til Premier League-klubbens offisielle hjemmeside.

Signerer fireårskontrakt

Det ble i går bekreftet at Barça og Arsenal har kommet til enighet om en overgang for den tidligere Udinese-spilleren. Overgangssummen lyder på omtrent 42 millioner euro og chileneren vil signere en fireårskontrakt.

– Jeg ser frem til å møte mine nye lagkamerater og til å spille i Premier League og Champions League. Jeg skal gjøre alt som står i min makt for å gjøre supporterne fornøyde, sier Alexis.

Arsenal-trener Arsène Wenger var en fornøyd mann etter å ha sikret seg 25-åringens tjenester.

– Alexis har bevist i årets VM at han er en fantastisk spiller, og vi er overlykkelige over at han nå har valgt å bli en del av klubben vår. Han vil tilføre mye kreativitet og kvalitet til laget og vi ser virkelig frem til å ønske ham velkommen. Han har prestert på et meget høyt nivå gjennom flere sesonger, sier Wenger.

Debuterer trolig i august

Han skal allerede ha bestått de medisinske testene og vil treffe sine nye lagkamerater i slutten av juli. Det er forventet at han vil debutere for klubben i oppkjøringsturneringen Emirates Cup i begynnelsen av august.
Alexis har vært i Barça siden sommeren 2011 og scoret 47 mål på 141 kamper for den katalanske storklubben.