Lucas Digne har vært av de positive overraskelsene denne sesongen med solide opptredener der han har dekket venstrebacken i Albas skadefravær. Franskmannen ble nylig intervjuet av Mundo Deportivo om sine muligheter for spilletid og hvordan han har tilpasset seg Barças spillestil.
Etter Jordi Albas skade får du mer spilletid, er du fornøyd med din prestasjon?

Ja, jeg er fornøyd med å få spilletid og være i stand til å hjelpe laget, men samtidig er ikke det viktigste de individuelle prestasjonene, men at laget vinner kamper.

Er det komplisert for en ny spiller å erstatte noen som har vært fast inventar i førsteelleveren de siste sesongene?

For meg er det veldig viktig å være en del av en tropp hvor det er gode spillere som Alba og de andre. Det å kunne spille på dette laget er en fornøyelse.

En viktig kamp mot Manchester City er rundt hjørnet, og Barca mangler flere spillere, betyr det større press eller ansvar for de som vanligvis ikke starter?

Det er viktig for laget å gjøre en god innsats og vise at vi vinner på grunn av vår kollektive styrke, til tross for fraværet av spillere.


Umtiti er en av de fremadstormende spillerne denne sesongen, har du blitt overrasket av dette, eller forventet du en så umiddelbar respons?

Jeg kjenner ham svært godt fra lang tid tilbake, siden vi har delt garderobe på de aldersbestemte landslagene til Frankrike. Jeg er ikke overrasket i det hele tatt, da han har en lineær utvikling og stadig forbedrer seg. Han er en hardtarbeidende spiller og jeg ønsker ham alt godt.

Det har gått noen måneder siden du kom til klubben, har du tilpasset deg Barcas spillestil?

Nei, jeg har ikke tilpasset meg 100% enda. Det er noe man jobber for hver dag, å lære hver detalj og fortsette å forbedre seg. Blant annet må jeg lære meg å snakke spansk bedre, noe som er veldig viktig for min tilpasning i klubben.

Du er en venstreback som kommer fra en annen klubb og liga. Nyter du mer den offensive stilen til Barca, eller sliter du mer enn det ser ut til?

Mange fokuserer bare på det offensive aspektet, og tror vi bruker hele tiden på å angripe, men jeg trenger også å jobbe mye med det defensive. Mange ganger står man ovenfor uønskede situasjoner en-mot-en. Selv om folk har en tendens til å snakke mer om angrepet hos oss, er det mye arbeid som ligger på det defensive og presset vi setter på motstanderen.

Er du fornøyd med franskmannens prestasjoner på laget så langt?