I runde ti av la liga møter Barcelona Granada på Camp Nou.
Det er en spennende sesong i la liga, der en ikke kan ta et eneste poeng for gitt. Barcelona ligger for øyeblikket på en tredje plass, bak Villareal og de hvite fra Madrid. Vi møter nå Granada som ligger på desidert sisteplass med kun tre poeng etter ni spilte runder. De ble rundspilt for noen uker siden av Atl.Madrid som vant hele 7-1. På hjemmebane mot Leganes, første oktober, trakk de også det korteste strået og sto igjen uten ett eneste poeng. Siste kamp de spilte var mot Sporting Gijon, som endte med uavgjort. Granada har altså ikke vunnet en eneste kamp denne sesongen.

Målforskjell

I Granada spiller vår tidligere La Masia-gutt, Isaac Cuenca, som aldri slo helt gjennom for FC Barcelona på senior-nivå. Om vi sammenligner toppskårerne på lagene er det Kravets og Carcela-Gonzales fra Granada som er øverst med to mål hver. I Barcelona troner Messi øverst med 14 mål tilsammen med La liga og Champions League, noe som er svært imponerende i og med at Messi var ute med skade i noen uker. Han har sju mål på sju spilte kamper i la liga. Bak vår nummer ti fra Argentina følger Suárez med sine elleve skåringer tilsammen. På delt tredjeplass finner vi Arda Turan og Neymar jr. med seks mål hver.

Mye bedre statistikk

På papiret og ifølge statistikker er det Barcelona som kommer klart best ut på det meste. Men en fotballkamp blir avgjort på fotballbanen, og en skal aldri undervurdere motstanderne, noe Barcelona har gjort før. Det blir en tøff kamp i og med at Barcelona ikke kan miste poeng om de vil ha en god sjanse til å være i toppen av la liga. For Granada er det snakk om bare det å holde seg i la liga. Det er tre poeng opp til Osasuna, men fem poeng for å komme seg over streken. Med skade på Iniesta mangler vi vår selvsagte kaptein. Det så ut til å bli uavgjort til siste minutt forrige kamp Barcelona spilte, helt til det ble utdelt straffespark i Barças favør. Den satte Messi trygt i mål til Valencia-fansens store misnøye. Dette blir en kamp som begge lagene bør vinne. Hvem vil ha de tre poengene mest? Det finner vi ut av på lørdag.