Den franske midtstopperen har en metodisk tilnærming til kampforberedelsene sine, og det har så langt gitt god avkastning.
Samuel Umtiti blir av mange regnet for å være den av nysigneringene som leverer best i Luis Enriques tropp. Franskmannen ble tatt godt i mot fra dag én av culés verden over, takket være hans prestasjoner på banen og det faktum at han forstår rollen sin perfekt. Som vi smertelig har fått erfare de siste årene har midtstopper vært en vanskelig posisjon å fylle for nye spillere. Umtiti kan sees på som den siste brikken i puslespillet, som får fansen til å senke skuldrene noe når vi forsvarer dødballer eller får lynkjappe kontringer imot. Han er også en type som gir alt hver eneste trening.
Da Umtiti kom til Barcelona, sa han: «Jeg har sett så mange Barcelona-kamper at jeg kjenner laget veldig godt. Jeg forstår at man må være forberedt. Livet her blir ikke det samme som i Lyon. Jeg skal være forberedt.» Han har fulgt disse uttalelsene til punkt og prikke, og har helt siden han kom strebet etter å bli bedre.
Luis Enrique er en moderne trener som benytter seg av videoer for å rette feil og forklare situasjoner for sine spillere. Umtiti har sitt eget opplegg hjemme i stua. Han går gjennom kamplisten og planlegger de nødvendige videoene for å studere de neste motstanderne. Han er nesten som en trener da han ser på videoene, og noterer seg hva han trenger å være obs på hvis han får spille. Han fokuserer hovedsaklig på angriperne til motstanderen, legger merke til deres bevegelser med og uten ball, og ser for seg hvordan han kan få et overtak.
Han gjør ikke dette bare for å være forberedt til de nærmeste kampene, men for å være generelt forberedt dersom Enrique skulle gi ham spilletid. Umtiti er en perfeksjonist som tar hånd om hver minste detalj i sine forberedelser når det kommer til diett og hvile også. Siden han er en profesjonell utøver som gir alt i hver treningsøkt, er det ikke rart om Enrique snart foretrekker unggutten foran Mascherano.
Tror du Umtiti snart er fast i førsteelleveren?