Før morgendagens kamp mot Manchester City var fokuset noe litt annet på pressekonferansen.
I en åpen og ærlig pressekonferanse, fortalte Gerard Piquè sine ønsker om å forlate både landslaget og Barcelona etter verdensmesterskapet i 2014. Det hadde vært en utrolig skuffende sesong på flere plan og han følte han allerede hadde vunnet alt han kunne med Spania. Men Vicente Del Bosque forandret hans mening. Nylig fortalte Piquè at han ønsker å gi seg for landslaget etter VM i 2018. Men hans avgjørelse har ingenting å gjøre med hets han har fått fra twitter og kritikk fra diverse aviser. Piquè insisterer også på at han ikke kommer til å forandre mening om dette.

Jeg kommer til å være 31 år så jeg tror dette er det beste valget. Jeg vil at neste generasjon skal få ta over for meg snart.

Bedre enn noensinne

En åpenhjertelig Piquè forteller også at han har vurdert å forlate Barcelona, men etter at Luis Enrique ankom i klubben har Piquè følt at laget har fornyet seg. Han følte seg bedre på banen både for Barcelona og Spania. Han er nå fornøyd og føler seg bedre enn noensinne.

Vi har gode minner fra da Guardiola var i klubben

Om morgendagens kamp forteller han at det er slike kamper som virkelig motiverer han og resten av laget. Barcelonas nummer tre sier at laget er i denne gruppen med mål om å avslutte øverst. En seier i morgen vil føre oss i den retningen vi vil, kommenterer forsvarskjempen. Guardiola kommer tilbake til Camp Nou og Piquè sier at han forandret spillerne og klubben og gjorde at spillerne forsto fotball på en annen måte.