Etter en sterk 4-0 seier i Champions League skal Barça møte Valencia på Mestella.
Så langt har det blitt spilt 8 kamper i La Liga denne sesongen, og Barcelona ligger på fjerdeplass med 16 poeng, to poeng bak serieleder Atletico Madrid. Hjemmelaget Valencia har skrapt sammen 9 poeng, og ligger på 14.plass.
Det er viktig for Barcelona, som hittil denne sesongen har underprestert i ligaen at de vinner mot vriene motstandere som Valencia. Etter å ha sparket Pako Ayestarán etter fire tap på rad, så har Valencia prestert mye bedre. De har etter trenerbyttet vunnet tre av de fire de siste fire kampene sine i serien, og deres eneste tap de siste fire kampene var mot Atletico Madrid.
På den annen side ser ting lysere ut hos Barcelona etter seieren mot Manchester City, Messi og Umtiti er tilbake etter skade, og man ser med engang hvilken effekt det har på laget. Utover de neste tre ukene så kommer Barça til å ha et tøft kampprogram, og en seiersrekke i serien de neste kampene kan skape nok momentum for laget til å ta tilbake førsteplassen. Bortekamper mot Valencia er alltid tøffe, og med ansettelsen av tidligere Italia trener Cesare Prandelli så kan vi nok forvente et defensivt hjemmelag, og Barcelona har slitt med å bryte opp defensive lag denne sesongen. Så dette ser ut til å bli en tøff kamp, og en seier på Mestella kan være gull verdt ved slutten av sesongen.
Hva? La Liga, 9. serierunde 2016/2017-sesongen
Hvem? Valencia CF – FC Barcelona
Hvor? Estadio Mestella, Valencia
Når? Lørdag 22. oktober kl. 16.15
Hvordan? Viasat Fotball / Viaplay