Den katalanske avisen Diario Sport intervjuet nylig Andre Gomes for å høre litt om hvordan han har opplevd de første månedene i klubben.

Hvordan har det gått så langt med å finne seg til rette i Barcelona og Barca?

Alt har gått bra så langt. Jeg er virkelig fornøyd med overgangen fra Valencia til Barca. Fra et personlig ståsted er byen nydelig, og tilvendingen har gått fort. Rent profesjonelt går det også bra. Jeg visste hva jeg gikk til da jeg kom hit, og sannheten er at jeg er svært fornøyd. Alle har hjulpet meg mye fra dag én, jeg får muligheter til å spille og nyter hver trening og kamp.

Har mye endret seg, tatt i betraktning at du var fast i førsteelleveren til Valencia, mens du nå må slåss for hvert minutt?

Det er en ny tilværelse. Man må starte helt på nytt, men slik er utfordringer i livet. Jeg visste at det kom til å bli slik, at det er mange spillere i min posisjon, men siden den første dagen her har jeg sagt at det ikke var noen tabbe å dra hit. Jeg er kjempefornøyd med alt.

Så det er som å starte fra scratch?

Ikke helt, det er bare en ny periode hvor du må jobbe hardt så folk legger merke til deg, og det er litt vanskelig. Oppholdet mitt i Valencia var derimot en viktig fase i livet som hjalp meg å vokse. Det å komme hit er en ny epoke i den forstand at jeg må slåss for alt igjen, og det trives jeg med.

Du har spilt som pivote her, hadde du forventet det?

Jeg forventet ikke å spille som pivote, men laget trengte det og jeg må gjøre jobben min. Det er en ny posisjon for meg, men jeg nyter alle kampene, enten det er som pivote eller kantspiller. Får jeg sjansen, blir jeg uansett fornøyd.

Hvordan er det å komme hit og se spillere som Messi? Er det lett for en profesjonell å ta inn slike inntrykk?

Jeg kjente nesten alle spillerne, og det var hit jeg ønsket å dra. Det spiller ingen rolle hva som skjer i framtiden, jeg er klar på at jeg ikke har gjort noen tabbe ved å signere for Barca. Siden jeg kom hit har Leo, Andres og Busquets hjulpet meg mye med å føle meg hjemme i klubben. På daglig basis har de hjulpet meg mye med den taktiske tilpasningen, og treningsøkter. Det var veldig viktig at de hjalp meg å bli kjent med resten av lagkameratene. Det var noen spillere jeg ikke kjente fra før, og litt etter litt har jeg blitt introdusert for dem, snakket med dem og blitt bedre kjent.

Er det mye du ser av Messi på treninger, som vi på utsiden av klubben går glipp av?

Hva skal jeg si om Leo? Han er en spiller alle kjenner til. Han gjør ekstraordinære ting. Det han gjør i kamper, gjør han like naturlig på treninger. Etterhvert vender vi oss til det han gjør, men jeg slutter aldri å sette pris på treningsøktene med han, da han alltid finner på noe nytt.

Vanligvis kommer en spiller til Barcelona for å vinne Champions League, er det også målet ditt?

Selvfølgelig er det et mål. Valencia betydde mye for meg, men de måtte jobbe mer enn Barca for å vinne titler. Når det ble et klubbytte, var det for å vinne flere titler, og jeg håper jeg kan bidra til å vinne La Liga, Champions League og Copa del Rey for Barca.

Hva har overrasket deg mest ved klubben?

Jeg kom med en idé om hva Barca står for. Spillerne her er tryllekunstnere. Jeg hadde virkelig positive forventninger, men hver dag er det noe nytt – en uventet holdning hos en spiller, eller en spiller som gjør noe uvirkelig på trening… Jeg kunne ikke drømt om mer.