Den nederlandske legenden Johan Cruyff skrev en selvbiografi rett før sin død, og den blir gitt ut den 6.oktober.
I boken får man også lese om hvordan han reddet den da unge, spinkle Pep Guardiola sin karriere i klubben, som har spilt en viktig rolle i klubben historie som spiller og trener. Akkurat som treneren som reddet hans karriere som spiller.
I følge Cruyff ville Barcelona kvitte seg med Guardiola fordi de anså han som for tynn, dårlig i forsvar og ikke god nok i luften. Det ledelsen i Barça ikke innså forteller Cruyff var at Pep hadde de grunnleggende ferdighetene til og bli en god fotballspiller. Ferdighetene han mente den unge Guardiola besatte var: god taktisk fotballforståelse, teknikk og tempo. Da hadde mest sannsynlig Pep blitt solgt til en annen divisjons klubb, skrev Cruyff.
Han tilføyde også at Pep Guardiola fra en ung alder planla å bli Barças trener, og prøvde tidlig å bli en del av lagets støtteapparat. Guardiola ville være sjefen over laget, og være den som tar beslutningene samtidig som at han var villig til å ta i mot konsekvensene. Da kan man undres over hvordan hadde klubbens historie hadde sett ut hvis Pep Guardiola i en ung alder hadde blitt solgt fra klubben?