Lucho har uttalt at han forsøker å få både Messi og Umtiti spilleklare til storkampen hjemme mot Manchester City i CL den 19. oktober.
Da nyervervelsen Samuel Umtiti haltet av treningen med kneskade for noen uker siden ble Barca-fansen nervøse. Fransk-kameruneren hadde raskt blitt en yndling på Camp Nou og var blant lagets beste spillere i de første kampene. Så ble Busquets byttet ut med virusproblemer, før Messi røyk på nok en strekkskade, og Atlético Madrid fikk snappet med seg et poeng hjem til hovedstaden.
Enrique har siden den gang hatt en plan om å kunne disponere et fullt mannskap i høstens kanskje viktigste kamp, hjemme mot Pep Guardiolas lyseblå. En seier der vil langt på vei sikre både avansementet i gruppa og sannsynligvis også gruppeseieren. Da vil Barca ligge fem poeng foran City med kun 3 kamper igjen.
Det største hinderet er dog landslagspausen som kommer etter helgens vanskelige borteoppgjør mot Celta Vigo, der det beryktede FIFA-viruset (spillere som returnerer skadde fra landslagsopphold pga. slitasje) kan spille Barca nok et puss. Selvsagt kan det også ramme Guardiolas menn som også vil måtte se store deler av sin A-stall forsvinne på landslagsopphold, men dersom alt går bra og lagene returnerer uten nye skader vil Mascherano muligens trenge hvile. Umtiti som på sin side ikke er kalt opp til landslaget vil forhåpentligvis være uthvilt og klar til dyst allerede mot Deportivo kun få dager etter landslagspausen. Enrique håper også å kunne gi Messi en halvtimes tid som innbytter i den kampen slik at han får litt kamptrening før de møter City fire dager senere på Camp Nou.

Tilbake til rotasjonsfrekvensen fra trippel-året

Enrique har høstet kritikk både ved poengtap og seire, for feil spillestil, for overrotering av spillerstallen eller for å ha rotert for lite. Han kritiseres hit og dit nesten uavhengig av resultatene. Likevel har han stått rakrygget gjennom det hele, levert 5 av 6 titler på sine første 2 sesonger (hvis man ikke regner supercuper og klubb-VM etc.), og tidvis levert gnistrende fotball.
Den første sesongen startet med en del «uforklarlige» laguttak og derav poengtap, og Lucho var en hårsbredd fra å bli sparket. Dog viste det seg mot slutten av sesongen at Barcas beste menn hadde nok krefter igjen til en fenomenal sluttspurt og de sikret både CL, ligagullet og CdR. I fjor var ikke bredden i stallen god nok til at Enrique kunne kjøre samme rotasjonsopplegg fra start av, og grunnet gjentagende skader ble formtoppen nådd for tidlig, og Barca røk hodestups ut av CL allerede i kvartfinalen, samt holdt på å rote bort et kjempeforsprang i serien.
I år har det ankommet flere gode breddespillere og Enrique ser igjen ut til å ha lagt seg på resepten fra «gullåret» 2014/15. Allerede de første to månedene med klubbfotball har Barca benyttet bortimot samtlige tilgjengelige utespillere, og til tross for det pinlige hjemmetapet mot Alavés har resultatene gått fra brukbart til fantastisk. Så spørs det om fjorårets slakt på Balaídos vekker såpass med vonde minner hos Enrique at han stiller tilnærmet toppet mannskap til helgens kamp, eller om han tar sjansen på nok en blandet tropp?
Messi og Umtiti blir uansett ikke med til Vigo, og forhåpentligvis får de også hvile under landslagspausen.