Barcelona greide ikke å benytte seg av Real Madrids poengtap, på hjemmebane mot en av ligaens tøffeste lag.
Kampen begynte tamt, og det var mye balltrilling i starten av kampen. Selv om Barça hadde ballen så slet de med å finne åpninger i Atléticos solide forsvar, som helt klart satset på minimalt med feil i forsvaret, og kontringer for å vinne kampen. Da rundt et kvarter var spilt prøvde Messi seg fra distanse, men Oblak hadde kontroll på skuddet. Så bare et minutt senere kommer gjestene til en sjanse med Carrasco som skyter med engang han kommer inn i boksen.
Utenom et par lignende skuddforsøk så var det ingen bemerkelsesverdige posisjoner resten av omgangen. Det så ut til at det skulle stå 0-0 til pause, inntil Barcelona vinner en korner. Neymar tar korneren, men foretrekker en kort variant, og sentrer til Iniesta som slår ett innlegg. Han finner Rakitic som står alene i boksen, og header Barcelona i ledelsen i det 41.minutt som sørger for at vertene går til garderoben med en 1-0 ledelse.
I andre omgang så var Atlético mye mer frempå, og presset høyere utover banen. Selv om gjestene økte sitt offensive press, så slet Barça med å bryte deres kompakte forsvar. Gjestene gjør to offensive bytter etter at 60.minutter er spilt, og disse byttene viser umiddelbar effekt. Atlético vinner et frispark rett etter byttene, som de bruker fort, og overrasker et ufokusert Barcelona forsvar. Correa benytter seg av dette, og setter inn utligningen, 1-1 på Camp Nou. Etter skadene på Busquets og Messi, i tillegg til utligningen så virket det som om ting gikk helt klart i gjestenes favør.
Etter målet så trakk de seg mer tilbake, og begynte å benytte seg av samme taktikk som de brukte i begynnelsen av kampen. Barça hadde igjen mer av kontrollen uten å helt skape gode målsjanser. Når ca. 80 minutter var spilt så fant Rakitic, Neymar med en gjennombruddspasning og kom til et skuddforsøk, men ballen gikk via. Oblak og videre i spill. Etter hvert som klokken tikket nærmere slutt ble det flere posisjoner. Pique headet et frispark fra Neymar like utenfor, Alba hadde et skudd blokkert av Atleticos forsvar, og Godins heading som blir reddet av Ter Stegen. Dessverre greide ikke Barça å score på slutten av kampen, og kampen endte 1-1 på Camp Nou.