Argentineren sliter med en lyskeskade og det er fortsatt tvil om han kommer til å rekke de neste kampene mot Alaves og Celtic.
Lionel Messi forlot det argentinske landslaget etter å ha blitt matchvinner mot sin angrepsmakker Suarez og hans Uruguay. Det blir dermed ingen Messi å se i dagens kamp mot Venezuela.
Lystoppen ankom Barcelona mandag og utførte noen tester på treningsfeltet som påviste at han sliter med en lyskeskade. Senere på kvelden gjennomgikk klubbens medisinske personell ytterligere tester som bekreftet at han sliter med en liten skade, men at den ikke er av noen stor betydning.
Klubbens uttalelse er:

«Tester utført i dag på Leo Messi har bekreftet at han fremdeles har problemer med en strekkskade i venstre hamstring. Han har blitt anbefalt å trene lettere de neste dagene og hans tilgjengelighet vil avhenge av hvordan skaden utvikler seg.»

«Messi har spilt alle de 90 minuttene i hver kamp så langt denne sesongen – begge kampene i den spanske supercupen og seriekampene mot Betis og Athletic Bilbao, hvor han scoret tre mål.

«Etter kampen på San Mamés, reiste Barça-spissen til Argentina for en VM-kvalifiseringskamp hjemme mot Luis Suárez og hans Uruguay. Her spilte han også alle de 90 minuttene og scoret det eneste målet i en 1-0 seier.»

Barça møter Alaves på lørdag i La Liga, og skal deretter sparke igang Champions League mot Celtic neste tirsdag. Begge kampene vil finne sted på Camp Nou.